18 Ekim 2017 Çarşamba

Peynirli Kraker

Yine içeriği zengin ama diyetimize uygun harika bir atıştırmalık tarifi geliyor😊

içindekiler:

  • 1 + 1/2 su bardağı badem unu
  • çay kaşığının ucu kadar kabartma tozu
  • çay kaşığının ucu kadar tuz
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş  çedar, İzmir tulumu ve kaşar peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 + 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

  • Badem unu, kabartma tozu, tuz  ve rendelenmiş peynirleri yoğurma kabında karıştırın
  • Küçük bir kasede yumurta ve yağı biraz çırpın
  • İki karışımı birbirine katıp yoğurun
  • Hamuru tezgahın üzerine açtığınız pişirme kağıdının üstüne koyun
  • İkinci pişirme kağıdını hamurun üzerine örtüp merdane yardımıyla  iyice açın. 3-4 mm kadar.
  • İkinci pişirme kağıdını hamurun üzerinden çekip bıçak veya piza kesiciyle dikdörtgen veya kare şeklinde kesin
  •  Krakerleri  pişirme kağıdıyla beraber fırın tepsisine  kaydırın
  • Önceden 175 derecelik fırında 10 dakika pişirin

Afiyet olsun...

 Öneriler:

  • Orjinal tarifte sadece çedar peynir kullanılmıştı,bana aroması biraz sert geldiği için böyle bir karışım oluşturdum.Siz de arzunuza göre peynirlerde oynama yapabilirsiniz.
  • Badem ununu ithal ürünler satan marketlerde bulabilirsiniz
  • Kabartma tozunun glutensiz olanını kullanmaya dikkat edelim



Küçük değişiklikler yapmama rağmen
Kaynak: low-carb and gluten-free cheese crackers with almond flour/Kalynskitchen


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder