Peynirli Kraker
Yine içeriği
zengin ama diyetimize uygun harika bir atıştırmalık tarifi geliyor😊
içindekiler:
- 1 + 1/2 su bardağı badem unu
- çay kaşığının ucu kadar kabartma tozu
- çay kaşığının ucu kadar tuz
- 1/2 su bardağı rendelenmiş çedar, İzmir tulumu ve kaşar peyniri
- 1 yumurta
- 1 + 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Badem unu, kabartma tozu, tuz ve rendelenmiş peynirleri yoğurma kabında karıştırın
- Küçük bir kasede yumurta ve yağı biraz çırpın
- İki karışımı birbirine katıp yoğurun
- Hamuru tezgahın üzerine açtığınız pişirme kağıdının üstüne koyun
- İkinci pişirme kağıdını hamurun üzerine örtüp merdane yardımıyla iyice açın. 3-4 mm kadar.
- İkinci pişirme kağıdını hamurun üzerinden çekip bıçak veya piza kesiciyle dikdörtgen veya kare şeklinde kesin
- Krakerleri pişirme kağıdıyla beraber fırın tepsisine kaydırın
- Önceden 175 derecelik fırında 10 dakika pişirin
Afiyet
olsun...
Öneriler:
- Orjinal tarifte sadece çedar peynir kullanılmıştı,bana aroması biraz sert geldiği için böyle bir karışım oluşturdum.Siz de arzunuza göre peynirlerde oynama yapabilirsiniz.
- Badem ununu ithal ürünler satan marketlerde bulabilirsiniz
- Kabartma tozunun glutensiz olanını kullanmaya dikkat edelim
Küçük değişiklikler
yapmama rağmen
Kaynak:
low-carb and gluten-free cheese crackers with almond flour/Kalynskitchen
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder