28 Ekim 2017 Cumartesi


Kinoalı Kısır

Bugünkü tarif tamamen bana ait😌Farklı içerikteki tarifleri tatmaya pek hevesli olmayan eşim bile kinoalı kısırı çok beğendi😋 Umarım sizlerden de olumlu dönütler alabilirim.Sevgiyle kalın...

İçindekiler:

  • 1,5 su bardağı kinoa
  • 2 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • yarım bağdan biraz az nane
  • yarım bağ maydanoz
  • 6-7  adet yeşil soğan (saplarıyla beraber)
  • 5 adet yeşil biber (sivri ya da kıl biber)
  • 2 diş sarmısak
  • 1  orta boy domates
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı nar ekşisi
  • 1+1/2 limon suyu
  • tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı isot
  • Çay kaşığının ucuyla kimyon


Yapılışı:

  • Kinoayı soğuk suyla en az bir saat bekleyecek şekilde ıslatın
  • 3-4 defa bol suda biraz ovarak yıkayıp süzün
  • 3 bardak kaynayan suda suyunu çekene kadar pişirin.(pilav gibi)
  • Pişen kinoa bir kenarda soğurken bütün sebzeleri yıkayıp iyice süzdükten sonra ufak ufak doğrayın
  • İyice soğuyan kinoayı geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine önce salçaları,ezilmiş sarmısakları, baharatları,tuzu,zeytinyağı,nar ekşisi ve limon suyunu koyarak iyice karıştırın.
  • En son doğradığınız yeşillikleri de ekleyip karıştırın. 


Öneriler :

👉Kinoayı geceden ıslatıp ertesi gün bol suda yıkayıp süzdükten sonra pişirirseniz,özünde varolan buruk acısından kurtulmuş olursunuz
👉Fazla haşlayıp,derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Daha sonraki kullanımlarınızda size kolaylık sağlıyacaktır.

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Ellerine saglik güzel arkadaşım, ben bu tarife 1 yemek kaşığı chia'nın da cok yakıştığını test ettim, öneririm 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi fikir Pervincim, gelecek sefere mutlaka eklerim.
      Hem chianın faydalarını düşünürsek içeriğini de iyi zenginleştirmiş oluruz. Dönütün için teşekkürler.

      Sil
  2. Farklı ve güzel bir kisir

    YanıtlaSil
  3. Farklı ve güzel bir kisir

    YanıtlaSil