22 Ekim 2017 Pazar


               Nefis ve pratik Domates  Çorbası

İçindekiler:
  • 1,5 kg domates
  • 2 diş sarmısak
  • 2-3 dal taze veya kuru kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3-4 kaşık zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağından biraz fazla süt


Yapılışı:
  • Domatesleri dörde bölün
  • Üzerine tuz kekik , sarmısak ve isteğe bağlı olarak toz biber ekleyip karıştırın
  • Fırın tepsisine pişirme kağıdını serip domatesleri içine boşaltın
  • 175 derecede önceden ısıtılmış fırına yerleştirin
  • 20 dakika sonra domatesler közlendiğinde fırından çıkarın
  • Bir maşa yardımıyla domatesin kabuklarını soyup bir tencereye aktarın
  • Blendırla karıştırın ve zeytinyağını ekleyin
  • 2-3 dakika kaynattıktan sonra sütü ekleyin
  • Bir taşım kaynattıktan sonra çorbanız hazır

Öneriler:
  • Ağır olmaz derseniz süt yerine krema da kullanabilirsiniz ya da ikisini de eklemeyebilirsiniz. Tadı yine de çok güzel oluyor.
  • Orijinal tarifinin içeriğinde soğan ,biberiye ve kapya biber vardı  ama ben tadını bu şekilde daha çok sevdim.   


Afiyet olsun...                  

  Kaynak:Ece Zaim-Açık Mutfak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder