28 Şubat 2018 Çarşamba




Karabuğday Çöreği

''Hayat bisiklet sürmek gibidir. Dengenizi korumanız için sürekli hareket halinde olmak zorundasınız.''
Albert Einstein

Günaydınnn💕 cıvıl cıvıl ,aktif ve getirisi bol güzel bir gün diliyorum.

Eğer sıkı bir eliminasyon diyetindeyseniz, yumurta olmasın, süt olmasın, peynir olmasın,gluten  olmasın gibi kısıtlamalar yapmak zorundaysanız ama buna rağmen canım ekmek, puaça türü birşeyler çekti  diyorsanız sanırım  bugünkü tarif tam da size göre olacaktır.Üzerine şekersiz  fındık ezmesiyle@bizimyayladan çok keyifli bir kahvaltı ya da atıştırmalık alternatfi olabilir. 

İçindekiler:

  • 1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
  • 2+1/2 yemek kaşığı su
  • 1+ 1/2 yemek kaşığı bal
  • 1/2 su bardağı yumuşamış hindistan cevizi yağı
  • 6 yemek kaşığı badem sütü veya hindistan cevizi sütü
  • 1+ 3/4 su bardağı karabuğday unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (arada bir hatırlatmak istiyorum-glutensiz!)
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı taze doğranmış kekik veya biberiye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı pul biber


Yapılışı:

  • Keten tohumunu suyla karıştırıp bir kenara koyun (yumurta yerine)
  • Kuru malzemeleri  bir kapta karıştırın
  • Önce bal ve hindistan cevizi yağını karıştırın sonra keten tohumu karışımı ve badem sütünü ekleyip kuru malzemelerle beraber hamur kıvamı alana kadar yoğurun.
  • Altına pişirme kağıdı serdiğiniz küçük bir fırın kabına hamuru yayın, piza dilimler gibi kesin ve dilimlerin arasını 2-3 cm aralayarak 180 derecelik fırında 10-15 dak pişirin.

Afiyet olsun...

Değişikliklerle beraber kaynak hormonesbalance.com
Çeviri:Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder