PARMESANLI KUŞKONMAZ ÇORBASI
''Hikayenizi anlatabildiğinizde ve bunu yaparken ağlamadığınızda iyileşmişsiniz demektir.''
David Wolfe
Ne mutlu, hayatı anlamlı kılan acı veya tatlı birşeyleri deneyimlemişsiniz.
Yeni ve güzel hikayeler için de geleceğe yelken açmaya ne dersiniz?⛵
Fotoğraftaki mis gibi çorbaya gelince; çekimden sonra diye düşünürken tadına bakayım dediğim anda herşeyi bir kenara bıraktığım ve dayanamayıp koca bir kaseyi keyifle ve iç rahatlığıyla içtiğim😋''Parmesanlı Kuşkonmaz Çorbası'' ile tanıştırayım sizleri efendim...
Neden mi iç rahatlığıyla? Şöyle ki :
''👉Kuşkonmaz, güçlü ve sağlılklı bir bağışıklık sistemi için hayati önem taşıyan içeriğindeki selenyum,çinko, manganez gibi temel minerallerle iyileştirici ve muhteşem bir sebzedir.💚 A,K, komlex B vitaminleri ve folik asitten de oldukça zengindir. Kuşkonmaz kan şekeri seviyesini düzenlemeye yarayan, kabızlığı önleyen, sindirimi düzenleyen ve aşırı yemeyi durduran bariz miktarda sağlıklı lif içerir. Bu doğal diüretik sebze vücudun su tutmasını engeller. Özellikle otoimmün hastalıklarla svaşanlara yararlı olacak, güçlü bir antioksidan olan glutasyonu yüksek oranda içeriğinde barındırır.💚
👉Kuşkonmaz aynı zamanda besleyici gıdaların bağırsaklardaki emilimini sağlayan, iyi bakterileri destekleyen ve bağışıklık sisteminin düzgün işlemesine yardımcı olan inülin içerir.''
Tam olarak dünkü konumuzu hayata mı geçirmiş olduk sanki😉
medicalmedium-Asparagus
Özet Çeviri: Peyruze Ensari
Artık çorbanın diğer malzemeleri olan sarmısak, soğan, tavuk suyunu ... hiiiç saymayayım...😌
İçindekiler:
- 90 gr doğranmış kuşkonmaz
- 2 yemek kaşığı doğal teryağı ( tavuk suyunuz yağlıysa 1 kaşık)
- 1 küçük boy kuru oğan (veya 1/2 ortaboy)
- 5 diş sarmısak (ezilmiş halde 1 yemek kaşığı kadar)
- 1/2 limon suyu
- 4 su bardağı tavuk ya da sebze suyu
- 1 su bardağı oda sıcaklığında süt (sütle sorununuz varsa hiç kullanmayabilirsiniz)
- 1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- tuz
- karabiber
Yapılışı:
- Erittiğiniz yağda sarmısak ve soğanı 1 2 dak soteleyin. 1/2 limon suyu ve tavuk suyunu ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte kuşkonmazlar yumuşayana kadar 15 dak pişirin. Altını kapatın.
- Blendırla çorbayı iyice karıştırın.
- Süt ve peyniri katıp iyice karıştırın, fazla değil bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatın.
- Üzerine rendelenmiş parmesanla sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
lecremedelacrumb.com
Çeviri: Peyruze Ensari
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder