4 Mart 2018 Pazar

TİROİDİNİZ PERİŞAN DURUMDAYKEN NASIL KİLO VERİLİR

Tiroid dengesizliği veya sorunuyla savaşırken kilo vermek imkansız hissi verebilir.😣 Peki ne yapabilirsiniz?

👉Enflamasyonu azaltın;
Dengeli bir tiroidte bile enflamasyonu olan bir beden kilo vermekte direnecektir.Sebzeden zengin bir diyetiniz olsun,uykunuzu iyi alın, yoga ya da yürüyüş gibi hafif egzersizler yapın. Meditasyon ve akapunktur gibi rahatlama teknikleri de enflamasyon düzeyini düşürmeye yardımcı olabilir.

👉Kan Şekeri seviyenizi belirli bir düzeyde koruyun;
Şekeriniz yüksek olduğunda immün sistem tiroide saldırabilir, düşük olduğunda da kortizon stress tepkisi uyarılabilir.Kan şekerini dengede tutmak, bedeni kaostan uzak tutarak kilo vermeyi garantilemek için esas olan şeydir.Unutmayın kan şekeriniz enkaz halindeyse kalori hesaplamak faydasızdır.

👉Suya dikkat edin;
Çoğu zaman insanlar farkında olmadan susuz kalıyorlar. Doğru oranda sıvı almak sadece hormonların sağlığını değil, kilo vermeyi, cilt sağlığını, enerji seviyesini ve detoksifikasyonu da etkiler.

👉Doğru uyku alışkanlığı oluşturun;
Tiroid dengesizliği sıkıntısı yaşayan insanlarda bitkinlik ve halsizlikle sonuçlanan uykusuzluk, genel bir problem olma eğilimindedir.Düzenli uyku alışkanlığı oluşturarak, beyni bu konuda eğitmeye yardımcı olun.Yatakta dijital araçlar kullanmayın ve yatak odanızı loş ve serin tutun.Kan şekerinizi düzenlemeye, kaygıyı yönetmeye  ve kaslarınızı rahatlatmaya yardımcı olması açısından magnezyum takviyesi alabilirsiniz.

👉Bağırsaklarınızı düzeltin;
Tiroid zaten aşırı toksin yüklenmesine hassastır, ama beden bir de bağırsak geçirgenliğiyle mücadele ederse bakteri ve virüsler normal bir hazım ve immün sistem tarafından kontrol edilemeden kan dolaşımına dahil olurlar. Bağırsaklarınızı  folat , kalojen ve antioksidan zengini gıdalarla ve probiyotikle destekleyin. Almanız gereken gıdalar: yeşil yapraklı sebzeler,berry gurubu meyveler ( böğürtlen,ahududu, kiraz, yaban mersini, kara dut...vs), avokado, yumurta,kombucha ve kemik suyu.
blogpaleohocks.com treatthyroidnaturally.info
Çeviri:Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder