''Mesafeler
Uzak olsa da, dualarda buluşan yürekler var.’’
Rumi
Uzaklardaki
sevdiklerimize selam olsun…💓
Mutfakla
ilginiz olsun olmasın madem glutensiz beslenmeye karar verdik, glutensiz unlar
hakkında bir fikir sahibi olalım diye düşündüm😌.
En Popüler
Glutensiz Un Türleri:
H: Sert un M: orta derecede un L: hafif un
Badem Unu
(H): Hafif badem aroması- Buğday unuyla
bire bir değişim yapılabilir.Hamurun tutması için ekstra yumurta gerkebilir.
Hindistan
Cevizi Unu (M): Hafif hindistan cevizi aroması- Buğday unuyla bire bir değişime
uymaz.Daha fazla sıvı çeker.
Ararot Unu
(L): Aromasız- Fırın maamüllerinde sert unları biraz yumuşatmak amaçlı karıştırılarak kullanılabilir.Çorba ve sosları bağlamak
amaçlı da kullanılabilir.
Tapyoka Unu
(L): Hafif tatlı aroma- Fırın mamüllerindesert unları biraz yumuşatmak amaçlı
karıştırılarak kullanılabilir. Çorba ve sosları bağlamak amaçlı da
kullanılabilir.
Nohut unu
(L): Fındık/ceviz aroması- Buğday unuyla bire bir değişim yapılamaz.Değişim
yapacaksanız buğday ununa oranla daha az kullanın. Bağlama amaçlı da
kullanılabilir.
Pirinç Unu (L): Aromasız- Buğday unuyla bire
bir değişim yapılamaz. Diğer unlarla kombine etmek en uygun
kullanımdır.Bağlamak amaçlı ve kızartmalarda (panelemek için) kullanılabilir.
Mısır Unu (M):Güçlü mısır aroması- Buğday
unuyla bire bir değişim yapılamaz. Spesifik tariflerde kullanılabilir. Örn:
Mısır ekmeği
Kara Buğday Unu: Güçlü bulgursu aroma- Buğday
unuyla değişim yapılabilir ancak fırınlandığında buğday unu gibi kabarmaz.
Diğer glutensiz unlarla kek/ekmek için kombine ederek kullanın.
Swanson Health
Çeviri:Peyruze Ensari
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder