1 Şubat 2018 Perşembe






   ''Mesafeler Uzak olsa da, dualarda buluşan yürekler var.’’
Rumi
Uzaklardaki sevdiklerimize selam olsun…💓
Mutfakla ilginiz olsun olmasın madem glutensiz beslenmeye karar verdik, glutensiz unlar hakkında bir fikir sahibi olalım diye düşündüm😌.

En Popüler Glutensiz Un Türleri:
H: Sert un           M: orta derecede un      L: hafif un
Badem Unu (H):  Hafif badem aroması- Buğday unuyla bire bir değişim yapılabilir.Hamurun tutması için ekstra yumurta gerkebilir.
Hindistan Cevizi Unu (M): Hafif hindistan cevizi aroması- Buğday unuyla bire bir değişime uymaz.Daha fazla sıvı çeker.
Ararot Unu (L): Aromasız- Fırın maamüllerinde sert unları biraz yumuşatmak amaçlı  karıştırılarak  kullanılabilir.Çorba ve sosları bağlamak amaçlı da kullanılabilir.
Tapyoka Unu (L): Hafif tatlı aroma- Fırın mamüllerindesert unları biraz yumuşatmak amaçlı karıştırılarak kullanılabilir. Çorba ve sosları bağlamak amaçlı da kullanılabilir.
Nohut unu (L): Fındık/ceviz aroması- Buğday unuyla bire bir değişim yapılamaz.Değişim yapacaksanız buğday ununa oranla daha az kullanın. Bağlama amaçlı da kullanılabilir.
Pirinç Unu (L): Aromasız- Buğday unuyla bire bir değişim yapılamaz. Diğer unlarla kombine etmek en uygun kullanımdır.Bağlamak amaçlı ve kızartmalarda (panelemek için) kullanılabilir.
Mısır Unu (M):Güçlü mısır aroması- Buğday unuyla bire bir değişim yapılamaz. Spesifik tariflerde kullanılabilir. Örn: Mısır ekmeği
Kara Buğday Unu: Güçlü bulgursu aroma- Buğday unuyla değişim yapılabilir ancak fırınlandığında buğday unu gibi kabarmaz. Diğer glutensiz unlarla kek/ekmek için kombine ederek kullanın.
Swanson Health

Çeviri:Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder