17 Şubat 2018 Cumartesi


                             

                             ISPANAKLI KREP

''Sabret ki herşey hissettiğin kadar derin ve sonsuz olsun. Sabret ki herşey gönlünce olsun''
Mevlana

Günaydınnn 💕gönlünüzdeki tümm güzelliklerin gerçekleşmesini ve mutlu bir hafta sonu diliyorum.

Bugün ''ıspanaklı  ve  pesto soslu, mantar dolgulu krep'' var tarifte. Tabiiki ve yine sağlıklı içeriğiyle bizim usul...Lezzeti ailedeki çetin gurmelerden biri olan Elifçiğim' in de ayılıp bayılarak  yerken onayını almış bir tariftir kendileri.😊

Bu arada önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum:

Malum, sizlerle paylaşmakta olduğum tariflerin genelini  atıştırmalık gurubundan seçiyorum, çünkü ana yemekleri biz bir şekilde bugün dünyaca tescillenmiş, sağlık açısından  özellikle ege ve Akdeniz olmak üzere zengin Türk mutfağından bir şekilde zaten hallediyoruz diye düşünüyorum. Ancak kendi tecrübelerime dayanarak,üç beş günlük olmayan, ömür boyu alışkanlık haline getirmeye çalıştığımız sağlıklı  beslenme çabalarımızda,  bizi en çok zorlayan alan😖  atıştırmalık gurubu oluyor. Bu noktada tümden bu guruptan mahrum kalmamak ve yeme alışkanlıklarımızın kalıcılaşmasına  katkısı olması  adına sizleri dünya mutfağından sağlıklı alternatiflerle tanıştırmaya gayret ediyorum😌  Hatırlatmak isterim ki elbette bu grup mümkün olan en sağlıklı haliyle de olsa  her gün tüketilecek olan menümüzün içeriğinde yer alacak  bir besin gurubu değildir.Ancak zaman zaman yaramazlıklarımızı biraz daha masumane ve zararsız yapabilmemize müsade eden yiyeceklerdir.

Sevgiyle kalın efendim...💓

İçindekiler:

Krep:

  • 1/2 su bardağı karabuğday unu
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 2 avuç dolusu ıspanak
  • 1 yumurta ( opsiyonel)
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 diş ezilmiş sarmısak
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber.
Mantar dolgu:
  • 2 su bardağı mantar
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı veya doğal tereyağı
  • tuz 
  • karabiber

Pesto sos:

  • 2 yemek kaşığı şam fıstığı
  • 1 avuç fesleğen
  • 1 diş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • yumuşatmak için 1-2 kaşık kadar su
  • 1 tatlı kaşığı tahin (opsiyonel)
  • karabiber


Yapılışı:

Krep için

  • Önce kuru malzemeleri daha sonra sıvı malzemeleri iyice karıştırın ve ince kıvamlı hamurunuzu bir kenarda 15 dak dinlendirin.Hamurunuz krep için fazla katı görünüyorsa çok az su ve zeytinyağıyla inceltmekten çekinmeyin.
  • Yumurtayla sorununuz varsa katmayabilirsiniz, ki orjinal tarifte öyleydi.
  • Yapışmaz bir krep tavasında önce çok az zeytin yağı sonra çok az teryağı eritin.
  • Ortalama küçük boy bir kepçe krep hamurunu koyup orta ateşte arkalı önlü pişirin.(Üzerinde küçük kabarcıklar olmadan çevirmeyin.)

Mantar

  • İnce ince doğradığınız mantarları yağda ağzını kaptmadan kavurarak pişirin.Altını kapattıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyin.(Ben mantarları daha önce kavurduğum soğan, yeşil biber ve sarmısaklı karışımda pişirdim)



  • Pesto
  • Tüm malzemeyi blendırda iyice ezilene kadar karıştırın.Gerekirse yumuşatmak için çok az su ekleyebilirsiniz. 


Kreplerin  içine önce pesto sos sürüp sonra mantar koyduktan sonra sarıp ikram edebilirsiniz. (Üstüne arzu ederseniz limonlu tahin gezdirebilirsiniz.)

Afiyet olsun...

İçeriğinde  değişiklikler yapılmış olsada kaynak: Rebel Recepies
Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder