14 Şubat 2018 Çarşamba




You aren't just what you eat - you're what you can absorb. A ''healthy'' you starts with the ''gut''.
Dr. Micheal Ruscio

''Sadece ne yediğinden ibaret değilsin. Neyi absorbe edebildiğnden ibaretsin. Sağlıklı bir sen, bağırsaklarda başlar.''

👉Nerdeyse tüm holistik doktorlar otoimmün hastalıkların tedavisinin işin köküne inerek yani bağırsakları iyileştirerek mümkün olduğunu düşünüyorlar. 
Bu yüzden ben bu paylaşımda bir kez daha bağırsaklar diyorum ve bağırsakların ''ilacı'' olan PROBİYOTK ve PREBİYOTİKLERDEN bahsetmek istiyorum😌:

''Bir çok insan prebiyotik ve probiyotiklerin aynı olduğunu düşünsede birbirlerinden çok farklıdırlar.Aslında bu ikisi sindirim sağlığını desteklemek için beraber ve çok yakın çalışmak zorundadırlar


Probiyotikler:

Probiyotikler çoğunlukla bağırsak sisteminde yaşayan canlı bakteri ve mayalardır. Bu iyi bakteriler sindirim sistemindeki kötü bakterileri dengelemeye yardımcı olur. Biz probiyotikleri gıda ve gıda takviyeleri yoluyla alırız.

Tek başlarına probiyotiklerin kısıtlı etkisi vardır.Bu onların çabuk tahrib edilmelerinden kaynaklıdır. Canlı kalabilmeleri için, probiyotiklerin beslenecek yiyeceğe ihtiyacı vardır. İşte bu nokta prebiyotiklerin rol aldığı yerdir.

Prebiyotikler:
Prebiyotikler canlı değildir, daha çok lif yapıdadır. Bağırsaktaki probiyotikler dahil diğer bakteriler lifle beslenirler.Prebiyotikleri probiyotiklerin yemeği olarak düşünün.Prebiyotikleri biz, yiyeceklerden ve gıda takviyelerinden alırız.

✅Probiyotik Gıdalar:
    Yoğurt, Kefir, Miso (fermente bir japon yiyeceği), 
                                        Fermente gıdalar: lahana turşusu, tempeh (Endonezya'nın geleneksel bir fermente yemeği),Kimchi (fermente bir Kore yemeği)

✅Prebiyotik Gıdalar: 
    Pırasa, Sarmısak, Enginar, Bezelye, Orman Meyveleri (böğürtlen,ahududu, yaban mersini vs.)''

guthealthproject.com
Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder