3 Şubat 2018 Cumartesi





                                   BADEM UNLU EKMEK


   Cumartesi için geç kaldım ama Pazar kahvaltınız için hazırlık olsun bu sefer.Bugünkü tarifim pişirirken nefisss kokusu ve tadına baktığımda da lezzetine bayıldığım😋 BADEM UNLU EKMEK.

   Bu ekmeğin en güzel yanı pratik yapılışı ile kurtarıcı oluşu. Daha da güzeli maya yok, süt ve süt ürünü yok.Protein, lif ,  sağlıklı yağ içeriğine sahip olan badem unuyla yaptığımız ve  kan şekerinizi yükseltmeyip sizi uzun süre tok tutabilecek lezzetli bir ekmek.Glutensiz olmasının yanısıra paleo diyetinizde de iyi bir alternatif.
   
   İlk takipçilerimden biri olan Banu hanımcım, sizi ve kızınızı unutmadım. Ekmekle ilgili araştırmalarıma devam ediyorum. Glutensiz ekmek çok aslında ancak en sağlıklı ve doyurucu olanı arıyordum.Bu tarifle kızınızın da damağına hitap edebilmiş olmayı umuyorum. İleriki paylaşımlarda faklı ekmek tariflerim de olacak tabi. 
  
Sevgiyle kalın...💓

İçindekiler:
  • 1+1/2 su bardağı badem unu
  • 3/4 su bardağı tapyoka unu (yoksa mısır nişastası)
  • 1/4 su bardağı öğütülmüş keten tohumu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4 yumurta
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi



Yapılışı:

  • Fırınınızı  önceden 175 derecede ısıtın.
  • 20 x 10 CM lik ekmek ya da kek kalıbınıza pişirme kağıdı yerleştirin ve hafif yağlayarak  bir kenara bırakın.
  • Geniş bir kaseye badem unu, tapyoka unu , keten tohumu, tuz ve kabartma tozunu koyarak karıştırın.
  • Malzemenin ortasını açarak boşluğa yumurtaları kırın, bal ve sirkeyi ekleyip çatalla iyice çırpın.
  • Kaşık yardımıyla yavaş yavaş kuru malzemeleri de içine alarak  karıştırın.
  • Hafif akışkan hamurunuzu kalıba boşalttıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
  • Kürdanla kontol ettikten sonra çıkarın ve ılıdıktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder