29 Kasım 2017 Çarşamba




100 gramlık bir meyvenin 20-25 miligramı sadeca vitamin ve minerallerden oluşsun ;B1, B2, B3 ve C gibi çeşitli vitaminleri  ve askorbik asit içersin,bağışıklık sistemini güçlendirsin, bağırsak florasındaki bakterileri dengelesin,kansızlığı tedavi etsin ve daha neler...😃

Trabzon hurmasından bahsediyorum sevgili arkadaşlar.Peki hiç böyle güzel bir meyveden faydalanmamak olur mu?Üstelik tam da mevsimiyken.😉

Hatta daha da ileri gidip içine bir de chia tohumunu eklersek neredeyse mucizevi bir iksir elde ederiz diye düşündüm.💪Özellikle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonun salgın olduğu bu aylarda hem bağışıklığımızı güçlendirelim hem de keyifle tatlı birşeyler atıştıralım mı?😋 İşte bugünkü tatlımız:


İçindekiler:


  • 4 olgun Trabzon hurması
  • 2 yemek kaşığı chia tohumu
  • 2 adet öğütülmüş karanfil


Yapılışı:


  • Hurmaları soyup,rondoda püre haline getirin
  • İçine chia tohumu ve karanfili katıp kaşıkla karıştırdıktan sonra kaselere boşaltın
  • En az 3-4 saat buzdolabında beeklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...


Güneşi yüreğinde gözleri ufuklarda muhabbet yolcuları arasında cennet hesabı yapmayan cennetlikler arasında olmanın duasıyla hayırlı kandiller diliyorum efendim 💐💓

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder