7 Kasım 2017 Salı

Çikolata severlere sesleniyorum,Vee karşınızda yerken parmaklarınızı korumanız gereken nefis bir  browni var😋.Keyifle tadına varacağınız sağlıklı bir çikolatalı pasta. Sağlıklı browni mi olur demeyin sakın, oluyormuş! İçindekilere bir göz atarsanız ne demek istediğimi anlarsınız sanırım.Doya doya tadına varmanız dileğiyle, sevgiyle kalın...💓


Hindistan Cevizi Unuyla Browni

İçindekiler:

  • 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (eritilmiş)
  • 1/4 su bardağı kakao (glutensiz)
  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (yoksa 1 paket toz vanilya)
  • 1/2 su bardağından 1 yemek kaşığı (50 gr) eksik hindistan cevizi unu
  • 1/2 çay kaşığı kaya tuzu
  • 1/3 su bardağı doğranmış ceviz
  • 1/3 su bardağı bitter çikolata parçacıkları (en az 60/100 veya 70/100 kakao ve glutensiz olmasına özen gösterin)


Yapılışı:

  • Fırınınızı  önceden 170 dercede ısıtın. 20 x 20 cm boyutunda bir fırın kabınızın içine yağlı kağıdınızı etrafından sarkacak şekilde serip (piştikten sonra kolayca kabından alabilmek için)üzerine hindistan cevizi yağı sürün.
  • Hindistan cevizi yağını benmari usulü eritin
  • Kabınıza önce yumurta,  kakao, vanilya ve hindistan cevizi yağını koyup mikserle iyice çırpın.
  • Ardından balı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Hindistan cevizi unu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın
  • En son doğranmış ceviz ve çikolatayı ekleyip kaşıkla karıştırın.
  • 25-30 dakika kadar Pişirin.

Afiyet olsun...

By Renee's  Kitchen Adventures (Orjinal tarifte küçük oynamalar yapmakla breaber)
Çeviri:Peyruze Ensari

Öneriler:

Çikolata parçacıklarını hazır almaktansa iyi marka bir çikolata alıp doğramanızı öneririm.
Cevizi katmadan önce yanmaz bir tavada hafif kavurursanız aromasını güçlendirirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder