Çikolata severlere sesleniyorum,Vee karşınızda yerken parmaklarınızı korumanız gereken nefis bir browni var😋.Keyifle tadına varacağınız sağlıklı bir çikolatalı pasta. Sağlıklı browni mi olur demeyin sakın, oluyormuş! İçindekilere bir göz atarsanız ne demek istediğimi anlarsınız sanırım.Doya doya tadına varmanız dileğiyle, sevgiyle kalın...💓
Hindistan Cevizi Unuyla Browni
İçindekiler:
- 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (eritilmiş)
- 1/4 su bardağı kakao (glutensiz)
- 3 yumurta
- 1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı vanilya özütü (yoksa 1 paket toz vanilya)
- 1/2 su bardağından 1 yemek kaşığı (50 gr) eksik hindistan cevizi unu
- 1/2 çay kaşığı kaya tuzu
- 1/3 su bardağı doğranmış ceviz
- 1/3 su bardağı bitter çikolata parçacıkları (en az 60/100 veya 70/100 kakao ve glutensiz olmasına özen gösterin)
Yapılışı:
- Fırınınızı önceden 170 dercede ısıtın. 20 x 20 cm boyutunda bir fırın kabınızın içine yağlı kağıdınızı etrafından sarkacak şekilde serip (piştikten sonra kolayca kabından alabilmek için)üzerine hindistan cevizi yağı sürün.
- Hindistan cevizi yağını benmari usulü eritin
- Kabınıza önce yumurta, kakao, vanilya ve hindistan cevizi yağını koyup mikserle iyice çırpın.
- Ardından balı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Hindistan cevizi unu ve tuzu ekleyip iyice karıştırın
- En son doğranmış ceviz ve çikolatayı ekleyip kaşıkla karıştırın.
- 25-30 dakika kadar Pişirin.
Afiyet olsun...
By Renee's Kitchen Adventures (Orjinal tarifte küçük oynamalar yapmakla breaber)
Çeviri:Peyruze Ensari
Öneriler:
Çikolata parçacıklarını hazır almaktansa iyi marka bir çikolata alıp doğramanızı öneririm.
Cevizi katmadan önce yanmaz bir tavada hafif kavurursanız aromasını güçlendirirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder