6 Kasım 2017 Pazartesi

Bugün gerçekten tadına doyamayacağınız (ki işin en tehlikeli kısmı da burası😁)hazırlaması oldukça basit bir poğaça türü tarif vereceğim.Kabartma tozu yok, maya yok!! Tabi gluten de yok. Bazen ne yersek yiyelim illa da hamur işi deriz ya,işte tam da o zamanlar özellikle kahvaltıda fırından çıkmış sıcacık haliyle üzerine biraz doğal tereyağı veya peynirle imdadınıza koşacak nefis topçuklar bunlar😋. Amerika'da ve Avrupa'da ekmek olarak kullanılan 'dinner rolls' ismini orjinal haliyle bırakmak istedim. Şimdiden afiyet olsun,sevgiyle kalın...

Dinner Rolls


İçindekiler:

  • 1 su bardağı mısır nişastası (orjinal tarifte tapyoka unu vardı)
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı zeytin yağı
  • 1 yumurta (önceden çırpılmış)
  • 1/4 su bardağı hindistan cevizi unu


Yapılışı:

  • Fırınınızı önceden 175 derecede ısıtın.
  • Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.
  • Zeytin yağı, su ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Eğer hamurunuz cıvıksa bir ya da en fazla iki kaşık daha hindistan cevizi unu ekleyin.
  • Elinizi biraz nişastaya bulayarak ikişer kaşık hamur alıp yuvarladıktan sonra yağladığınız fırın tepsisine dizin.
  • 30 dak pişirdikten sonra sıcakken servis yapın.

rebootedmom.com   Adapted from Paleo Spirit
Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder