Bugün gerçekten tadına doyamayacağınız (ki işin en tehlikeli kısmı da burası😁)hazırlaması oldukça basit bir poğaça türü tarif vereceğim.Kabartma tozu yok, maya yok!! Tabi gluten de yok. Bazen ne yersek yiyelim illa da hamur işi deriz ya,işte tam da o zamanlar özellikle kahvaltıda fırından çıkmış sıcacık haliyle üzerine biraz doğal tereyağı veya peynirle imdadınıza koşacak nefis topçuklar bunlar😋. Amerika'da ve Avrupa'da ekmek olarak kullanılan 'dinner rolls' ismini orjinal haliyle bırakmak istedim. Şimdiden afiyet olsun,sevgiyle kalın...
Dinner Rollsİçindekiler:
- 1 su bardağı mısır nişastası (orjinal tarifte tapyoka unu vardı)
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı zeytin yağı
- 1 yumurta (önceden çırpılmış)
- 1/4 su bardağı hindistan cevizi unu
Yapılışı:
- Fırınınızı önceden 175 derecede ısıtın.
- Kuru malzemeleri bir kapta karıştırın.
- Zeytin yağı, su ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Eğer hamurunuz cıvıksa bir ya da en fazla iki kaşık daha hindistan cevizi unu ekleyin.
- Elinizi biraz nişastaya bulayarak ikişer kaşık hamur alıp yuvarladıktan sonra yağladığınız fırın tepsisine dizin.
- 30 dak pişirdikten sonra sıcakken servis yapın.
rebootedmom.com Adapted from Paleo Spirit
Çeviri: Peyruze Ensari
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder