11 Kasım 2017 Cumartesi

''Bir kapı kapanırsa diğer kapı açılır;ama biz kapalı olan kapının ardından pişmanlıklarla  ve de o kadar uzun süre bakakalırız ki bizim için açılmış olan öteki kapıyı göremeyiz''
Alexander Graham Bell

Bugünkü tarifimize gelince,çok değerli bir gıda var:pırasa

Malesef birçok kişinin pek hazzetmediği pırasada dünyanın vitamini ve minerali var.A, C, K ve B6 vitaminleri için çok iyi bir kaynak.5-methyltetrahydrofolate, 'homosistein' adlı amino asit seviyesinin düşmesine katkıda bulunur.Pırasa, güçlü bir antioksidan olan “polifenol” içerir. Pırasada bulunan “lutein ve zeaxanthin” adlı bileşenler göz hücrelerini oksidatif strese karşı korur


Fırında Pırasa


içindekiler:
  • 1 bağ pırasa (3 sap),
  • 2 adet yumurta,
  • 2 çay bardağı mısır unu,
  • 1 çay bardağı süt(110 ml.),
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml.),
  • 1 paket kabartma tozu (10 gram),
  • tuz
  • pul biber
Yapılışı:

  • Pırasalar ayıklanıp yıkanır ve yuvarlak şekilde ince ince doğranır.
  • Yuvarlak doğranan pırasalar hafif tuzlu su da yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Haşlanan pırasaların suyu süzdürülür ve soğumaya bırakılır.
  • Yumurtalar derin bir kap içerisinde çırpılır.
  • Üzerine süt, sıvı yağ, mısır unu, tuz, kırmızı biber ve kabartma tozu ilave edilip karıştırılır.
  • Hazırlanan karışıma suyu süzülüp ılınan pırasalar ilave edilip karıştırılıp hazır edilir.
  • Pırasalı karışım, yağlanıp mısır unu serpiştirilmiş yuvarlak borcam içerisine dökülür ve yaydırılır.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Sıcak olarak servise sunulur.

Kynak:Kadınca tarifler
          iyi gelen yiyecekler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder