''Bir kapı kapanırsa diğer kapı açılır;ama biz kapalı olan kapının ardından pişmanlıklarla ve de o kadar uzun süre bakakalırız ki bizim için açılmış olan öteki kapıyı göremeyiz''
Alexander Graham Bell
Bugünkü tarifimize gelince,çok değerli bir gıda var:pırasa
Malesef birçok kişinin pek hazzetmediği pırasada dünyanın vitamini ve minerali var.A, C, K ve B6 vitaminleri için çok iyi bir kaynak.5-methyltetrahydrofolate, 'homosistein' adlı amino asit seviyesinin düşmesine katkıda bulunur.Pırasa, güçlü bir antioksidan olan “polifenol” içerir. Pırasada bulunan “lutein ve zeaxanthin” adlı bileşenler göz hücrelerini oksidatif strese karşı korur
Fırında Pırasa
içindekiler:
- 1 bağ pırasa (3 sap),
- 2 adet yumurta,
- 2 çay bardağı mısır unu,
- 1 çay bardağı süt(110 ml.),
- 1 çay bardağı sıvı yağ (110 ml.),
- 1 paket kabartma tozu (10 gram),
- tuz
- pul biber
Yapılışı:
- Pırasalar ayıklanıp yıkanır ve yuvarlak şekilde ince ince doğranır.
- Yuvarlak doğranan pırasalar hafif tuzlu su da yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Haşlanan pırasaların suyu süzdürülür ve soğumaya bırakılır.
- Yumurtalar derin bir kap içerisinde çırpılır.
- Üzerine süt, sıvı yağ, mısır unu, tuz, kırmızı biber ve kabartma tozu ilave edilip karıştırılır.
- Hazırlanan karışıma suyu süzülüp ılınan pırasalar ilave edilip karıştırılıp hazır edilir.
- Pırasalı karışım, yağlanıp mısır unu serpiştirilmiş yuvarlak borcam içerisine dökülür ve yaydırılır.
- Önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Sıcak olarak servise sunulur.
Kynak:Kadınca tarifler
iyi gelen yiyecekler
iyi gelen yiyecekler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder