Balığı bana sevdiren bir tarif vereceğim bugün👌.Sevgili arkadaşım Ayşegül Baykal’dan aldığım bu somon balığı tarifi sayesinde ilk yaptığım günden beri hemen hemen her hafta balık yiyebilmeyi başardım.
Çok teşekkürler Ayşegülcüm.😊
-İçerdiği yüksek protein,düşük yağ oranı ve vücut tarafından şeker emilimini kolaylaştırması kilo vermeyi sağlar.
-Bu balıkta bulunan omega-3 yağ asitlerinin anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinmektedir
-Kalsyum, fosfor,demir, selenyum gibi minerallerin yanısıra A, B ve D vitaminleri ve B12 vitamini açısından zengindir.
👉Arkadaşlar, bir tiroid hastası olarak içerdiği mineral ve vitaminlere dikkatinizi çekerim. Bir de enflamasyonla başımızın dertte olduğunu düşünürsek bizim için resmen ilaç niteliğinde bir yiyecek değil mi somon?😌
Hadi gelin bu ''ilacı'' tüketmeyi biraz daha keyifli hale getirelim.
Fırında Norveç Somonu
içindekiler:
- 4 dilim somon (kişi başı bir dilim ,sayınıza göre değiştirebilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber(pul biber değil)
- 2 diş ezilmiş sarmısak
- 1/4 çay bardağı zeytin yağı
- biraz tuz
Yapılışı:
- Toz biber sarmısak,tuz ve zeytin yağını iyice karıştırdıktan sonra somonları bu sosa iyice buladıktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletin
- Yemek saatinizden 20 dakika önce 180-200 derce arasında ısıttığınız fırında pişirp sıcakken servis yapın.
- Afiyet olsun...
Günün sözünü unuttuğumu zannetmeyin efendim:
''Elbette mühimdir çok sevmek. Lakin hep sevmek daha mühimdir.''
İnsan pisikolojisi
Hayatın kaynağı bana göre sevgi.Umarım güzel gönülleriniz hep sevsin ve sevilsin...💖
Kaynak:www.bilgiustam.com
Nefis görünüyor canım.
YanıtlaSilMutlaka denemelisin İnayetçim🤗👌💕
YanıtlaSil