17 Kasım 2017 Cuma

Balığı bana sevdiren bir tarif vereceğim bugün👌.Sevgili arkadaşım Ayşegül Baykal’dan aldığım bu somon balığı tarifi sayesinde ilk yaptığım günden beri hemen hemen her hafta balık yiyebilmeyi  başardım.


Çok teşekkürler Ayşegülcüm.😊

Eminim hepinizin malumudur Norveç somonunun faydaları.Yine de biraz değinmek istiyorum:
-İçerdiği yüksek protein,düşük yağ oranı ve vücut tarafından şeker emilimini kolaylaştırması kilo vermeyi sağlar.
-Bu balıkta bulunan omega-3 yağ asitlerinin anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu bilinmektedir
-Kalsyum, fosfor,demir, selenyum gibi minerallerin yanısıra A, B ve D vitaminleri ve B12 vitamini açısından zengindir.
👉Arkadaşlar, bir tiroid hastası olarak içerdiği mineral ve vitaminlere dikkatinizi çekerim. Bir de enflamasyonla başımızın dertte olduğunu düşünürsek bizim için resmen ilaç niteliğinde bir yiyecek değil mi somon?😌
Hadi gelin bu ''ilacı'' tüketmeyi biraz daha keyifli hale getirelim.

Fırında Norveç Somonu

içindekiler:

  • 4 dilim somon (kişi  başı bir dilim ,sayınıza göre değiştirebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber(pul biber değil)
  • 2 diş ezilmiş sarmısak
  • 1/4 çay bardağı zeytin yağı
  • biraz tuz


Yapılışı:

  • Toz biber sarmısak,tuz ve zeytin yağını iyice karıştırdıktan sonra somonları bu sosa iyice buladıktan sonra buzdolabında en az 2 saat bekletin
  • Yemek saatinizden 20 dakika önce 180-200 derce arasında ısıttığınız fırında pişirp sıcakken servis yapın.
  • Afiyet olsun...


Günün sözünü unuttuğumu zannetmeyin efendim:
''Elbette mühimdir çok sevmek. Lakin hep sevmek daha mühimdir.''
İnsan pisikolojisi
Hayatın kaynağı bana göre sevgi.Umarım güzel gönülleriniz hep sevsin ve sevilsin...💖

Kaynak:www.bilgiustam.com

2 yorum: