19 Kasım 2017 Pazar



Sağlık dolu harika bir tatlı: Bademli Ayva

Ayva ve badem vitamin-mineral açısından son derce güçlü. Ayva A ve C vitamini, badem ise E vitamini , çinko, magnezyum ve selenyumdan zengin.Bu vitaminlerin bizim için ne anlama geldiğini hatırlatmama gerek yok sanırım.😊 Savaş beşlisi (magnezyum hariç) olarak adlandırılan bu vitamin ve mineraller aynı zamanda  bizi kansere ve yaşlanmaya karşı korur.

BADEMLİ AYVA

İçindekiler: 


  • 3 adet ayva
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 avuç çekirdekli siyah üzüm
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı  tarçın
  • 1 su bardağı dövülmüş badem
  • 2 çay fincanı su
  • 6 adet karanfil


Yapılışı:

  • Ayvaları  soyduktan sonra ikiye bölüp çekirdekli orta kısmı oyarak temizleyin
  • Bir tencerede üzerlerini geçecek kadar suyla  kapatıp 10 dakika haşlayın.Ayvaların ortasına birer karanfil koyabilirsiniz.
  • Tüm malzemeyi karıştırıp yarım ayvaların içini bu karışımla doldurun
  • Ayvaları  uygun bir fırın tepsisine dizip,170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.Üzerinin çok kavrulmaması için 15-20 dakika sonra kabaca üzerine pişirme kağıdı örtebilirsiniz.
  • Üzerine tarçın ve de arzu ederseniz bal  koyarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Ne olursa olsun ''Hayat güzeldir''  diyorum ve hepimize neşeli, keyifli  ve mutlu  bir pazar diliyorum. Sevgiyle kalın...💓

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder