Sağlık dolu harika bir tatlı: Bademli Ayva
Ayva ve badem vitamin-mineral açısından son derce güçlü. Ayva A ve C vitamini, badem ise E vitamini , çinko, magnezyum ve selenyumdan zengin.Bu vitaminlerin bizim için ne anlama geldiğini hatırlatmama gerek yok sanırım.😊 Savaş beşlisi (magnezyum hariç) olarak adlandırılan bu vitamin ve mineraller aynı zamanda bizi kansere ve yaşlanmaya karşı korur.BADEMLİ AYVA
İçindekiler:
- 3 adet ayva
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 avuç çekirdekli siyah üzüm
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı dövülmüş badem
- 2 çay fincanı su
- 6 adet karanfil
Yapılışı:
- Ayvaları soyduktan sonra ikiye bölüp çekirdekli orta kısmı oyarak temizleyin
- Bir tencerede üzerlerini geçecek kadar suyla kapatıp 10 dakika haşlayın.Ayvaların ortasına birer karanfil koyabilirsiniz.
- Tüm malzemeyi karıştırıp yarım ayvaların içini bu karışımla doldurun
- Ayvaları uygun bir fırın tepsisine dizip,170 derecelik fırında 30 dakika pişirin.Üzerinin çok kavrulmaması için 15-20 dakika sonra kabaca üzerine pişirme kağıdı örtebilirsiniz.
- Üzerine tarçın ve de arzu ederseniz bal koyarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Ne olursa olsun ''Hayat güzeldir'' diyorum ve hepimize neşeli, keyifli ve mutlu bir pazar diliyorum. Sevgiyle kalın...💓
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder