19 Ocak 2018 Cuma







FIRINDA TATLI PATATES

   Güzel şeyler inananlara, daha iyi olan şeyler sabırlı olanlara ve en güzel şeyler hiç pes etmeyenlere gelir...
The goos quotes

   Neyi diliyorsanız, neyi özlüyorsanız,neyi düşlüyorsanız  avuçlarınızın içine konuversin  bir kelebek gibi. Sadece  inanın, sabredin, asla pes etmeyin  veee  tabiiki de en önemlisi sevgiyle kalın efendim...💓

   Tariflerimize oldukça güçlü bir besin kaynağı olan tatlı patatesi katıyorum bugün😌  A  vitamini deposu ve beta karoten zengini iyi bir antioksidan olan tatlı patates. Üstelik glisemik endeksi düşük,kalorisi düşük. Hatta son zamanlarda yapılan çalışmalarda enflamatuvar temelli rahatsızlıkların tedavisinde yararlı olabileceği düşünülmekte.

   😮 100 gramı ortalama günlük A vitamini ihtiyacınızın bir kaç katını, C vitamini ihtiyacının ise yaklaşık yarısını karşılamaktadır.

İyi bir atıştırmalık olacağını düşünüyorum: '' Fırında çıtır tatlı patates''

İçindekiler:

  • 2 adet tatlı patates
  • 1 diş sarmısak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen ya da reyhan
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı ufalanmış kuru biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı doğranmış (kurutulmuş olsa daha iyi) maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı


Yapılışı:

  • Patetesleri  ister soyup ister soymadan  boyuna ince ince dilimleyin.( ince oluşu çıtırlığını etkileyecektir)
  • Soğuk suda 45 dak ıslatın sonra süzüp havlu selpakla kurutun.
  • Tüm malzemeyi ekleyerek bir kapta iyice karıştırın. Sakın zeytinyağı miktarını arttırmayın, çünkü çıtır olmasını engelliyor.
  • Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine patatesleri tek tek dizin.
  • Önceden 190 - 200 (fırının yüksek ısıda olması önemli) derecede ısıttığınız fırında 25-30 dak kadar pişirin.
  • Fırını kapattıktan sonra 10 dak daha fırında bırakın.
  • Mutlaka fırından çıkar çıkmaz sıcak tüketin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder