13 Ocak 2018 Cumartesi







PALEO BAL KABAĞI TATLISI





Küçük,  tatlı anlar, bazen yüreğimizin tamamını kaplar.💓 

Bu zengin dilimler de bol mineral ve vitamin içeren ve ilk ısırıkta sizi heyecanlandıracak cinsten, büyülü tatlılardan.

Pişirirken tüm evi kaplayan ve sokağa taşan muhteşem baharat kokuları, tam o esnada gelen yeğenimi de böyle heyecanlandırdı bugün. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle mutfağa dalıverdi...😉

Bütün bunların müsebbibini tanıştırayım efendim😊:

Paleo Bal Kabağı Tatlısı

İçindekiler:

  • 2 su bardağı badem unu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı tatlı kabak baharatı (tarçın, muskat, yeni bahar, karanfil, zencefil)
  • 1/4 su bardağı badem ezmesi (şekersiz -organik)
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1/4 su bardağı hindistan cevizi şekeri
  • 2 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa toz)
  • 2 yemek kaşığı badem sütü (veya h. cevizi sütü veya inek sütü)
  • 1 su bardağı bal kabağı püresi (önceden buharda pişirip püre haline getirin)

Kreması:

  • 1 su bardağı dışarda yumuşamış doğal tereyağı veya sade yağ veya hindistan cevizi yağı
  • 1/2 su bardağı bal
  • 1/3 su bardağı hindistan cevizi sütü veya inek sütü
  • 1 yemek kaşığı  hindistan cevizi unu (sade yağ ya da h. cevizi yağı kullanılacakasa 2 kaşık olabilir)
  • Üstüne serpmek için tarçın


Yapılışı:

  • Bir kapta badem unu, tuz kabartma tozu ve tatlı kabak baharatını karıştırın.
  • Hindistan cevizi yağı ve badem ezmesini ben mari usulü birlikte  karıştırarak eritin. Sıcakken h.cevizi şekeri, bal, vanilya, badem sütü, ve bal kabağı püresini ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Tüm malzemeyi birbirine katıp güzelce karıştırdıktan sonra 20 x 15 cm lik küçük bir kaba pişirme kağıdı serdikten sonra boşaltın ve 175 decelik fırında 30 dak pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra dikkat edin nemli olduğu için çatlayıp kırılabilir.Bu yüzden önce dışarda 15 dak dinlendirdikten sora en az yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Bu arada orta boy bir kapta tereyağını 1 dak kadar çırpın. Diğer krema malzemelerini de ekleyip 2 dak kadar çırpmaya devam edin.
  • Dolaptan çıkardığınız tatlınızın üzerine kremayı koyduktan sonra tekrar 15 dak buzdolabında bekletin. Dilimleyip servise alın.

Not: Buzdolabında 1 hafta dondurucuda 1 ay saklanabilir

Afiyet olsun... 

Küçük değişikliklerle beraber kaynak: whatmollymade.com  Paleo Pumpkin Bars
Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder