PALEO BAL KABAĞI TATLISI
Küçük, tatlı anlar, bazen yüreğimizin tamamını kaplar.💓
Bu zengin dilimler de bol mineral ve vitamin içeren ve ilk ısırıkta sizi heyecanlandıracak cinsten, büyülü tatlılardan.
Pişirirken tüm evi kaplayan ve sokağa taşan muhteşem baharat kokuları, tam o esnada gelen yeğenimi de böyle heyecanlandırdı bugün. Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle mutfağa dalıverdi...😉
Bütün bunların müsebbibini tanıştırayım efendim😊:
Paleo Bal Kabağı Tatlısı
İçindekiler:
- 2 su bardağı badem unu
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 tatlı kaşığı karbonat
- 2 tatlı kaşığı tatlı kabak baharatı (tarçın, muskat, yeni bahar, karanfil, zencefil)
- 1/4 su bardağı badem ezmesi (şekersiz -organik)
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- 1/4 su bardağı hindistan cevizi şekeri
- 2 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
- 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa toz)
- 2 yemek kaşığı badem sütü (veya h. cevizi sütü veya inek sütü)
- 1 su bardağı bal kabağı püresi (önceden buharda pişirip püre haline getirin)
Kreması:
- 1 su bardağı dışarda yumuşamış doğal tereyağı veya sade yağ veya hindistan cevizi yağı
- 1/2 su bardağı bal
- 1/3 su bardağı hindistan cevizi sütü veya inek sütü
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi unu (sade yağ ya da h. cevizi yağı kullanılacakasa 2 kaşık olabilir)
- Üstüne serpmek için tarçın
Yapılışı:
- Bir kapta badem unu, tuz kabartma tozu ve tatlı kabak baharatını karıştırın.
- Hindistan cevizi yağı ve badem ezmesini ben mari usulü birlikte karıştırarak eritin. Sıcakken h.cevizi şekeri, bal, vanilya, badem sütü, ve bal kabağı püresini ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Tüm malzemeyi birbirine katıp güzelce karıştırdıktan sonra 20 x 15 cm lik küçük bir kaba pişirme kağıdı serdikten sonra boşaltın ve 175 decelik fırında 30 dak pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra dikkat edin nemli olduğu için çatlayıp kırılabilir.Bu yüzden önce dışarda 15 dak dinlendirdikten sora en az yarım saat buzdolabında bekletin.
- Bu arada orta boy bir kapta tereyağını 1 dak kadar çırpın. Diğer krema malzemelerini de ekleyip 2 dak kadar çırpmaya devam edin.
- Dolaptan çıkardığınız tatlınızın üzerine kremayı koyduktan sonra tekrar 15 dak buzdolabında bekletin. Dilimleyip servise alın.
Not: Buzdolabında 1 hafta dondurucuda 1 ay saklanabilir
Afiyet olsun...
Küçük değişikliklerle beraber kaynak: whatmollymade.com Paleo Pumpkin Bars
Çeviri: Peyruze Ensari
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder