BADEMLİ KEK
İlla da kek diyenler burda mı🙋 Muhteşem bir beş çayı keki geliyor arkadaşlar,alışkanlık yapacak kadar kötü, söyeyeyim❗ Badem unuyla yaptığım en geleneksel ama bence en nefis keklerden biri.
Hatta hemen evde badem unu yapılışını da anlatayım💁 Bademleri önce kaynar suda sonra soğuk suda bir iki dakika ıslatıp-dikkat edin fazla haşlanmasın-soyduktan sonra bir gece kuruması için bekeltin.Ardından rondoda öğüttüğünüz bademleri süzgeçle de elediniz mi on numara badem ununuz hazııır😊
Mutluluğunuza küçücük dokunuşlar yapabilmiş olmayı diliyorum, sevgiyle kalın...💓
İçindekiler:
- 180 gr (1+4/3 su bardağı) badem unu
- 60 gr (4/3 su bardağı) rendelenmiş hindistan cevizi ( hazır paketlerde ki de olabilir)
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı öğütülüp elenerek pudra haline gelmiş hindstan cevizi şekeri
- 4 yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya özütü ( yoksa toz)
- 4/3 su bardağı eitilmiş tereyağı
- 1 portakal rendesi
- 2 yemek kaşığı doğranmış badem (üzeri için)
Yapılışı.
- Bir kaba badem unu, hindistan cevizi, tuz,şeker ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
- diğer bir kapta yumurta ve vanilyayı elde çırpın , teryağını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Her iki kaptakileri birbirine katıp, portakal kabuğu rendesini ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
- Karışımı, içerisine pişirme kağıdı yerleştirdiğniz 22-23 cmlik yuvarlak klipsli kek kalıbına boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30-35 dak pişirin.
- İster sıcak ister soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun...
Bazı değişikliklerle beraber :savoryandsweetfood.com
Çeviri: Peyruze Ensari
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder