18 Ocak 2018 Perşembe












 BADEMLİ KEK

İlla da kek diyenler burda mı🙋 Muhteşem bir beş çayı keki geliyor arkadaşlar,alışkanlık yapacak kadar kötü, söyeyeyim❗ Badem unuyla yaptığım en geleneksel ama bence en nefis keklerden biri.

Hatta hemen evde badem unu yapılışını da anlatayım💁 Bademleri önce kaynar suda sonra soğuk suda bir iki dakika ıslatıp-dikkat edin fazla haşlanmasın-soyduktan sonra bir gece kuruması için bekeltin.Ardından rondoda öğüttüğünüz bademleri süzgeçle de elediniz mi on numara badem ununuz hazııır😊

Mutluluğunuza küçücük dokunuşlar yapabilmiş olmayı diliyorum, sevgiyle kalın...💓

İçindekiler:


  • 180 gr (1+4/3 su bardağı) badem unu
  • 60 gr (4/3 su bardağı) rendelenmiş hindistan cevizi ( hazır paketlerde ki de olabilir)
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı öğütülüp elenerek pudra haline gelmiş hindstan cevizi şekeri
  • 4 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü ( yoksa toz)
  • 4/3 su bardağı eitilmiş tereyağı
  • 1 portakal rendesi
  • 2 yemek kaşığı doğranmış badem (üzeri için)


Yapılışı.

  • Bir kaba badem unu, hindistan cevizi, tuz,şeker ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
  • diğer bir kapta yumurta ve vanilyayı elde çırpın , teryağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Her iki kaptakileri  birbirine katıp, portakal kabuğu rendesini ekledikten sonra  karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı, içerisine pişirme kağıdı yerleştirdiğniz  22-23 cmlik yuvarlak klipsli kek kalıbına boşaltın.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 30-35 dak pişirin.
  • İster sıcak ister soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun...

Bazı değişikliklerle beraber :savoryandsweetfood.com
Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder