Dürüm yapabileceğiniz, pizza bazı olarak kullanabileceğiniz,sulu yemeklerinize şöyle güzelce daldırıp gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz, hatta tortilla ya da krep için de iyi bir alternatif olabilecek bir ekmek türü: Naan
Hintlilerin bu tandır ekmeği paleo ve glutensiz de gayet başarılı bence.Hiç birşey yapmasanız bile,sıcacıkken üzerine küçük bir çay kaşığı sade yağla denemenizi öneririm, mmm😊😋
İçeriğindeki badem ununu ben bu sefer dışardan satın almadım ve çiğ bademi rondoda güzelce öğütüp kullandım.Tavsiye ederim, gayet iyi sonuç verdi.👌
Bu güzel tarifin lezzeti hayatınıza da tad katsın, sevgiyle kalın...💓
İçindekiler:
- 1/2 su bardağı badem unu
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı tam yağlı hindistan cevizi sütü
- 1/2 çay kaşığı tuz ( isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri iyize karıştırın.
- Önceden ısıttığınız yanmaz tavaya istediğiniz büyüklük ve kalınlığa göre kepçeyle karışımınızı koyup arkalı önlü güzelce pişirin.(Ben fazla doldurmadan orta boy kepçe kullandım)
- Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
Küçük değişikiklerle beraber kaynak: myheartbeats.com
Çeviri: Peyruze Ensari
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder