8 Ocak 2018 Pazartesi




Eski bir felsefik öğreti şöyle der:
Doğada hiçbirşey kendisi  için yaşamaz.
  • Nehirler kendi suyunu içmez,
  • Ağaçlar kendi meyvelerini yiyemez,
  • Güneş kendisi için ısıtmaz,
  • Ay kendisi için parlamaz,
  • Çiçekler kendileri için kokmaz,
  • Toprak kendisi için doğurmaz,
  • Rüzgar kendisi için esmez,
  • Bulutlar kendi yağmurlarından ıslanmaz.

Doğanın anayasasında ilk madde şudur:
💥Her şey birbiri için yaşar.

Dilerim, birbirimizi anlayabileceğimiz, değer vereceğimiz ve sahip olduğumuz güzellikleri paylaşabileceğimiz günlerle ve insanlarla dolu olsun  hayatımız.💓

Sizi tebessüm ettirebileceği, mutlu edebileceği düşüncesiyle beni heyecanlandıran, lezzeti , içeriği ve görseliyle içimizi kıpırdatıcak güzel bir bir tarifim daha var bugün efendim. 
  
Yine içeriğinde kullandığım her bir malzeme mineral ve vitamin açısından bizler için mücevher  kadar kıymetli. 
Bu arada kullandığım mücevher kelimesinin çok kinayeli olabileceğini farkettim ve gayri ihtiyari kendi kendime tebessüm ettim,😊 çünkü genel olarak kullandığım malzemeler biraz fiyatlı. Ancak  bizim gibi immün sistem hastalığı olan insanlar için temiz ve içeriği bakımından kaliteli beslenme son derece önemli biliyorsunuz. Hatta koruyucu hekimlik analayışıyla tüm sağlıklı bireyler için de. Yani buna değer diyorum ve aslında, elimden geldiğince bu malzemelerin farkındalığını oluşturmaya gayret ediyorum.

Limonlu tatlı severlere gelsin , şimdiden afiyet olsun...😋 

Limonlu, Avokadolu Tart

İçindekiler:

Tabanı:

  • 1 su bardağı badem
  • 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi (hazır paketlerden)
  • 7 hurma
  • 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü  (yoksa toz)
  • 1 tutam tuz
Dolgu:
  • 2 olgun avokado
  • 1/2 taze sıkılmış lime ya da limon suyu
  • 1/2 su bardağından biraz fazla akça ağaç şurubu (ya da vegan değilseniz bal)
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
  • 2 kutu bir gece önceden buzdolabında bekletilmiş hindistan cevizi sütü (teneke kutuda olanlar- organaik ve katkısız olmasına özen gösterin )


Yapılışı.


  • Bademleri  yağsız tavada biraz kavurdukan sonra (aroması daha güzel çıkar) bendırda öğütün.
  • Taban için gerkli diğer malzemeleri de katıp karıştırmaya devam edin.
  • Elde ettiğiniz hamuru küçük bir tart kalıbına (en fazla 20 cm lik) güzelce yayın ve yarım saat buzlukta bekletin.
  • Dolgu için Hindistan cevizi sütü hariç diğer malzemeleri blendırda karıştırın.
  • Kapağını açtığınız hindistan cevizi sütünün üzerinde donmuş olan kremasını alıp sütünü bir kenara ayırın ( suyunu başka tariflerde ya da smothie yapmak için kullanabilirsiniz).
  • Kremayı mikserle pürüssüz hale gelene kadar  çırpıp avokado karışımıyla birleştirin ve blendırda karıştırmaya devam edin.
  • Bu karışımı buzluktan aldığınız tabanın üzerin boşaltıp güzelce yayın ve tekrar dondurucuya yerleştirin. 
  • 1 saat sonra tatlınız servise hazır.

Afiyet olsun...

Not: Tatlınızı dondurucuda bir aya kadar tutabilirsiniz, ancak servisten önce mutlaka bir süre dışarda dinlendirin.

İçeriğinde değişiklikler yaparak kullandığım kaynak: primalllyinspired.com (Key Lime Pie)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder