Ben bunu çooook sevdim.😍
Enflamasyon düşmanı soğan ve sarmısak; folik asit,iyot , demir ve hatta C vitamini deposu ıspanak; lif açısından zengin yeşil mercimek; tam protein içeren kinoa; C vitamininden zengin dere otu; probiyotik yoğurt vee kalsyum deposu peynir... Şunlara bir bakar mısınız, son payaşımımda ki desteklerin neredeyse hepsi 😯
Nefisss mi nefis ve bir o kadar sağlıklı, bize enerji vercek bir tarif😋.Sizlerin de seveceğinden eminim.Mutlaka ve lütfen deneyin! Haydi bugün kinoanızı ıslatın, yeşil mecimeğinizi pişirip yarına hazır bırakın.😉
Akdeniz Usulü Kinoalı Cassarole
İçindekiler:
- 2 + 1/2 su bardağı pişmiş kinoa (yaklaşık 1 bardak kuru)
- 1 + 1/2 su bardağı pişmiş yeşil mercimek (yaklaşık 1 bardak kuru)
- 1 büyük doğranmış soğan
- 3 diş ezilmiş sarmısak
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 250 gr taze bebek ıspanak
- 1 su bardağından biraz az ikiye ayrılmış chery domates
- 2 orta boy yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 170 gr sevdiğiniz bir beyaz peynir ( ben koyun tercih ettim)
- 1/2 su bardağı doğranmış dere otu
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
Yapılışı:
- Bir tavaya koyduğunuz iki kaşık zeytin yağında önce soğan ve sarmısakları 2-3 dak kavurun sonra doğradığınız ıspanakları bir tutam tuz da ekleyerek harlı ateşte 3-4 dak pişirin. Pişen ıspanağın fazla suyunu süzün.
- Kinoa,ıspanak, mercimek ve chery domatesleri bir kaba alıp üzerine tuz ve kara biber serpin.
- Diğer bir kapta yumurta,yoğurt, dere otu ve peyniri güzelce karıştırın.
- Tüm malzemeyi birbirine katıp iyice karıştırın.
- Dibini yağladığınız uygun bir kaba boşaltın. (Küçük güveç kapları da güzel olacaktır)
- Daha önce 180 derecede ısıtmış olduğınuz fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin,sıcakken servise alın.
Afiyet olsun...
Kaynak: making thyme for health
Çeviri: Peyruze Ensari
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder