5 Ocak 2018 Cuma









Ben bunu çooook sevdim.😍

Enflamasyon düşmanı soğan ve sarmısak; folik asit,iyot , demir ve hatta C vitamini deposu ıspanak; lif açısından zengin yeşil mercimek; tam protein içeren kinoa; C vitamininden zengin dere otu; probiyotik yoğurt vee kalsyum deposu peynir... Şunlara bir bakar mısınız, son payaşımımda ki desteklerin neredeyse hepsi 😯

Nefisss  mi nefis ve bir o kadar sağlıklı, bize enerji vercek bir tarif😋.Sizlerin de seveceğinden eminim.Mutlaka ve lütfen deneyin! Haydi bugün kinoanızı ıslatın, yeşil mecimeğinizi pişirip yarına hazır bırakın.😉

Akdeniz Usulü Kinoalı Cassarole


İçindekiler:

  • 2 + 1/2 su bardağı pişmiş kinoa (yaklaşık 1 bardak kuru)
  • 1 + 1/2 su bardağı pişmiş yeşil mercimek (yaklaşık 1 bardak kuru)
  • 1 büyük doğranmış soğan
  • 3 diş ezilmiş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 250 gr taze bebek ıspanak
  • 1 su bardağından biraz az ikiye ayrılmış chery domates
  • 2 orta boy yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 170 gr sevdiğiniz bir beyaz peynir ( ben koyun tercih ettim)
  • 1/2 su bardağı doğranmış dere otu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber


Yapılışı:

  • Bir tavaya koyduğunuz iki kaşık zeytin yağında önce soğan ve sarmısakları 2-3 dak kavurun sonra doğradığınız ıspanakları bir tutam tuz  da ekleyerek harlı ateşte  3-4  dak pişirin. Pişen ıspanağın fazla suyunu süzün.
  • Kinoa,ıspanak, mercimek ve chery domatesleri bir kaba alıp üzerine tuz ve kara biber serpin.
  • Diğer bir kapta yumurta,yoğurt, dere otu ve peyniri güzelce karıştırın.
  • Tüm malzemeyi birbirine katıp iyice karıştırın.
  • Dibini yağladığınız uygun bir kaba boşaltın. (Küçük güveç kapları da güzel olacaktır)
  • Daha önce 180 derecede ısıtmış olduğınuz fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin,sıcakken servise alın.

Afiyet olsun...

Kaynak: making thyme for health
Çeviri: Peyruze Ensari













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder