25 Ocak 2018 Perşembe






GLUTENSİZ FALAFEL

Hayatta çıktığımız basamaklar ya da gezip dolaştığımız yerler değil, bıraktığımız ayak izlerimizdir önemli olan.
Bu izler silinip giden değil de  başkalarının yön bulmasına faydalı izler olusun umarım. Dolu dolu, verimli ve bol enerjili bir gün diliyorum efendim😌

Bugünkü tarif ortadoğu mutfağının sevilen yemeklerinden falafel.Tabi bizim için uyarlanmış hali🤗 Yani en sağlıklı hali:

Fırında Glutensiz Falafel


Salataların yanına çok yakıştırdığım falafelin ana baharatı olan kimyondan kısaca bahsetmek istiyorum sizlere:

📌Sindirimi hızlandıran,ağızda, midede ve ince bağırsakta üretilen sindirim proteinlerinin salınımını arttırır.
📌Zengin bir demir kaynağıdır.
📌Kimyonun çeşitli bileşenleri, gıda kaynaklı bakterilerin ve bazı çeşit bulaşıcı mantarların büyümesini azaltmaktadır.
📌Kimyonu baharat olarak kullanmak antioksidan alımını artırır, sindirimi kolaylaştırır, ve gıda kaynaklı hastalıkları azaltır.




İçindekiler:
  • 400 gr pişirildikten sonra soyulup ezilmiş nohut
  • 1 orta boy doğranmış soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 1/2 su bardağı doğranmış maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı öğütülmüş kişniş tohumu
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı (pişirme kağıdını yağlamak için)

Yapılışı:
  • Nohudu ezme aparatıyla püre haline getirin.
  • Tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yoğurduktan sonra orta boy köfte halinde tepsiye dizin .
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında  15 dak sonra falafelleri ters yüz ederek 20 dakika pişirin.
  • Arzu ettiğiniz bir salatayla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
Öneriler:
  • Yumurta ile bir sorununuz yoksa karışımın içine keten tohumu yerine 1 yumurta kullanabilirsiniz.
  • Yağla bir sorununuz yoksa karışıma 1 ya da 2 yemek kaşığı zeytin yağı ekleyebilirsiniz.
  • Dondurucuda saklayabilirsiniz.

joyfoodsunshine.com
Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder