25 Aralık 2017 Pazartesi



 ''Kinoalı Pizza'' ile pizza özleminizi üstelik bir sürü mineral ve vitamin alarak giderbilirsiniz.

Ama önce günün sözü:
''Hayat almak ve sahip olmak değil, vermek ve var olmak demektir''
Kevin Kruse
Küçücük bir hediye   meselesinde bile birilerinden alırken  mi,   yoksa  verirken sevdiklerinizin  yüzlerindeki mutluluğu gördüğünüzde mi daha iyi hissedersiniz?  Bu soru ruhunuza neyin iyi geldiğine dair güzel bir ipucu oluşturacaktır 
sanırım😇

Allahım bize alan el değil veren el olmayı ,güzel gönüllü güzel insanlardan olmayı nasip eylesin diyorum, ve daha önce faydalarını sizlerle paylaşmış olduğum 'kinoalı'   tarife geçmek istiyorum:

Bu arada sos tarifi tamamen bana ait arkadaşlar, harika bir tat😋 ,her tür pizzaya  tavsiye ederim.

KİNOALI PİZZA

İçindekiler:
hamuru:

  • 3/4 su bardağı kinoa (bir gece öncesinden ya da en az 8 saat suda ıslatılmış)
  • 1/4 su bardağı su
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane 

Domates sosu:

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı domates püresi (yazdan kazırlanan doğal domateslerle)
  • 1 diş ezilmiş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı kuru nane
  • 1/2 çay kaşığı kimyon

Üstü için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet doğranmış yeşil biber
  • 6-7 adet çekirdekleri çıkarılmış ve ikiye bölünmüş yeşil zeytin
  • 6- 7 adet ince doğranmış mantar
  • 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş parmesan
  • (Arzu ettiğiniz malzemeleri ekleyip çıkarabilirsiniz, sucuk kırmızı biber v.s)

Yapılışı:

  • Hamuru için kinoayı iyice yıkayıp (bir kaç su değiştirip ovarak) süzdükten sonra baharatlar hariç tüm malzemeleri pürüssüz olana kadar blendırla karışıtırın.Pan kek kıvamında biraz akışkan bir hamur olacak.
  • 20  cm lik yuvarlak bir kek kalıbına veya tepsiye pişirme kağıdını keserek yerleştirin ve kağıdı biraz yağlayın. 
  • Karışımı tepsiye boşaltıp düzgünce yaydıktan sonra 180 derecelik fırında 15 dakika pişirip çıkarın.Başka bir pişirme kağıdının yardımıyla hamuru alt üst edip tekrar 10 dakika fırında pişirin.
  • Fırından çıkardığınız hamur biraz ılıdıktan sonra,  sos malzemelerini güzelce karıştırıp üzerine sürün.
  • Üstüne önce kaşar peyniri ve ardından diğer malzemeleri dizin.
  • Peynirler iyice eriyene kadar fırında pişirin.
  • Sıcak servis yaparken üzerine pul biber ve parmesan gezdirin.

Afiyet olsun...
simplyquinoa.com
Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder