Hurma Helvası
Nefisss bir tatlı daha😋
Ama önce medine hurmasından bahsetmek istiyorum çünkü içeriğini okuduğum zaman ''yok artık!''👀dedim. Tamam faydalı olduğunu biliyoruz ama, bu resmen kullandığımız bitkisel destek tabletleri gibi 😄. Özet olarak şöyle efendim; Hurma selenyum,manganez,bakır,magnezyum,demir gibi mineralleri bol miktarda barındırır, B1, B2, B3 vitaminleri, folik asit, A ve K vitaminleri açısından zengindir.Lif içeriği yüksek olduğu için kabızlığı giderir,sindirimi düzenleyerek besinlerin bağırsaklar tarafından çok daha rahat emilmesini sağlar.Bağışıklık sistemini güçlendirir ,İçerisindeki organik sülfür mevsimsel alerjik rinit sıkıntısı çeken hastalara da iyi gelir.Ne dersiniz, her gün bir tane tablet yerine kullanalım mı?😃
Şimdi tatlımıza gelince,bu muhteşem gıdaya bir diğer mucizevi gıda olan indistan cevizi yağı ekleyip, hem lezzet hem sağlık fırtınası oluşturduğumu düşünüyorum💨. Mutlaka deneyin derim😉
İçindekiler:
- 1/2 kg medine hurması (yumuşak olmasına özen gösterin)
- 1 yumurta
- 1/4 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (veya bulabilirseniz diğer bir sağlıklı yağ olan 'sade yağ')
- 1 çay kaşığı tarçın
- Bir avuç ceviz
Yapılışı:
- Hurmaları sıcak suda 5-10 dakika kadar ıslatın
- Kabuklarını soyun,çekirdeklerini ayıklayıp parçalara bölün
- Rondoda veya blendırla içine yumurta ve suyu ekleyerek püre haline getirin
- Yanmaz tavaya hindistan cevizi yağını koyup biraz ısıttıktan sonra hurma pürenizi ekleyin
- 4-5 dakika kadar karışımınız helva kıvamına gelene kadar iyice karıştırarak orta hararetli ocakta pişirin
- Biraz soğuduktan sonra avucunuza az miktar hindistan cevizi yağı alarak tatlınızı yuvarlayıp servis tabağına aldıktan sonra üzerini cevizle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
''Geriye gidip başlangıcı değiştiremezsin ama olduğun yerden başlayıp sonucu değiştirebilirsin.'' C.S. Lewis
Yine ve yeniden güzel başlangıçlar diliyorum arkadaşlar... Sevgiyle kalın💓
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder