14 Aralık 2017 Perşembe



''Eğer uçamıyorsanız koşun,eğer koşamıyorsanız yürüyün, eğer yürüyemiyorsanız emekleyin ama her koşulda hareket etmeye devam edin''
Martin Luther King
Hayat dinamik, geri durmayalım, dolu dolu yaşayıp yaşatalım... Sevgiyle kalın💓

Bugün soframızda Soğan Kumpir  var , mutfağımızda ana malzememiz olması gereken soğan❗
Soğan vücuttaki zararlı bakterilerle mücadele eden en mükemmel besindir👌Doğanın hediye ettiği bir antibiyotiktir.Bu antibakteriyal özelliğinden faydalanabilmek için soğanı  beslenme düzenimizde biraz daha merkezi hale getirmemiz gerek.Midemi rahatsız ediyor diyorsanız azar azar menünüze katarak alıştırabilirsiniz.Yani ne yapıp edip daha sık tüketmemiz gerek bu özel gıdayı.Çünkü 👉bu antibakteriyal özelliği aynı zamanda vücudun B12 üretimini arttırır, içerdiği yüksek miktarda çinko,magnezyum, iyot ve selenyum mineralleri cildinizi yenilemeye ve akciğeri korumaya yardımcı olur.📌Vee tabiiki bağışıklık sistemini güçlendirir.
Soğan Kumpir (bu tamamen benim yakıştırdığım isim)
Medicalmedium dan aldığım bu tarifi biraz bizim damak tadımıza uyarlamaya çalıştım.😏Farklı bir lezzet oldu, değişiklik arayanlara öneririm.Yalnız başına gayet doyurucu ama et yemeği yanına harika bir garnitür olur.

İçindekiler:

  • 8 adet büyük boy soğan
  • 4 orta boy patates
  • 6 su bardağı doğranmış mantar
  • 1 diş sarmısak
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kişniş tohumu
  • 1 çay kaşığı  toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1  çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi


Yapılışı:

  • Soğanları soymadan iki ucunu keserek tepiye oturtun, tepsiye bir parmağı geçmeyecek kadar su koyun ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 1 saate yakın bir süre arada kontrol ederek pişirin.
  • Patatesleri haşladıktan sonra ezme aparatıyla püre yapın.İçine baharatları ve tuzu katın.
  • Mantarları doğrayıp 2 kaşık zeytinyağında 1 diş sarmısakla beraber soteleyerek pişirin ve tuzunu katın.
  • Pişen soğanları soyup bir çatal yardımıyla dışında iki kat kalacak şekilde içini boşaltın.
  • Soğanların içinin 1/3 ünü rondoda çekip,bir yemek kaşığı nar ekşisi kattıktan sonra patates püresine ekleyin.Kalanları da daha sonra yapacağınız bir çorbada kullanabilirsiniz.
  • Dolmalık fıstıkları yanmaz bir tavada hafif kavurun, bir tatlı kaşığı ayırıp, patates karışımına ekleyin
  • Pişen mantarlardan iki yemek kaşığı ayırdıktan sonra  patatese ekleyip karıştırın.
  • Soğanları bu içle doldurup servis kabınıza dizin.Üzerilerini  ayırdığınız fıstık ve mantarlarla süsleyin.
  •  Arzuya göre üstüne  nar ekşisi dökerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder