11 Aralık 2017 Pazartesi





İnanılmaz bir lezzet, sıradışı bir TİRAMİSU

Unconventional baker tarafından İlk kez yayınlandıktan sonra internette fırtına gibi esen, en çok yapılan, paylaşılan, beğenilen ve en popüler olmuş bir tarif vereceğim bugün💨. Bütün tariflerde  olduğu gibi özendiğim, içeriğinin sağlıklı ve zengin olmasından hiç bahsetmeyeceğim bu  sefer. Hindistan cevizi yağı, hurma, ceviz, kaju, badem sütü😉...Dayanamadım sayıverdim birkaçını🙈...Ben daha fazla uzatmayayım, buyrun lezzet ve sağlık şölenine efendim:

İçindekiler:
Alt Kat
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3/4 su bardağı hurma (çekirdekleri çıkarılmış)
  • 1 çay kaşığı espresso tozu (bulamazsanız 2 çay kaşığı nescafe)
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (benmari usulü eritilmiş olarak)
  • 2 yemek kaşığı ılık su
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (bulamazsanız toz vanilya)
  • 1 çimdik tuz


Çikolatalı mousse katı
  • 3/4 su bardağı ceviz (önceden ıslatılıp süzülmüş)
  • 3/4 su bardağı kaju (önceden ıslatılıp süzülmüş)
  • 3/4 su bardağı hurma (çekirdekleri çıkarılmış)
  • 6 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (bulamıyorsanız bal)
  • 6 yemek kaşığı badem sütü
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı
  • 3 yemek kaşığı kakao (glutensiz)
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (bulamıyorsanız toz vanilya)
  • 2  çay kaşığı instant espresso tozu ( veya  2,5 çay kaşığı nescafe)
  • 1/2 çay kaşığı tuz


Krema katı
  • ½ su bardağı kaju (önceden ıslatılmış ve süzülmüş)
  • ¼ su bardağı vanilyalı badem sütü
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş Hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu (veya bal)
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilya)
  • 1 çimdik tuz


Üstüne
  • Kakao


Yapılışı:
  • En alt katın malzemelerini robotta yapışkan bir karışıma dönüştürün. Bu karışımı 15 cm lik yuvarlak bir kaba (bu bir orta boy pasta tabağı da olur) bastırarak yaydıktan sonra buzdolabının dondurucu bölümüne yerleştirin.
  • Bu arada mousse katı malzemelerini robotta karıştırıp, dondurucudan aldığınız kaba ikinci kat olarak boşaltıp yayın ve tekrar dondurucuya yerleştirin.
  • Krema malzemelerini rondoda krema kıvamı alana kadar karıştırıp pastanızın üçüncü katı olarak döşeyin.Bu işlemi dikkatli yapın ki alt katla malzemeler karışmasın.Tekrar dondurucuya koyup
  • 6 saat bekletin.
  • Servis yapmadan önce üzerine küçük bir süzgeç yardımıyla kakao serpin. Servisten sonra artan tatlınızı yine dondurucuda saklayın.

Öneriler: 
-Ceviz ve kajunun ıslatma işlemi, üzerine su koyup 4 saat kadar buzdolabında bekletilerek yapılır. Hızlı ıslatma işlemi içinse üzerine sıcak su döküp 15 dak beklettikten sonra süzebilirsiniz. Ancak bu şekilde besleyiciliğini biraz yitirecektir.
-Buzlukta uzun süre saklıyabileceğiniz için elinizin altında sevdiklerinize ve ani  misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir tatlınız olacak.
 Bir kez denedikten sonra  sık sık tekrarının geleceğinden hiiiç şüphem yok😋Afiyet olsun…
Uconventionalbaker.com
Çeviri: Peyruze Ensari    


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder