7 Mayıs 2018 Pazartesi

TİROİD HASTALIĞINIZIN 5 MUHTEMEL SEBEBİ


Konvansiyonel tıpta tiroid problemleri ilaçlarla tedavi edilir. Bu tedavilerde  hastalığın  kökenindeki sebeplerine değil, semptomlara odaklanılır. 
Fonksiyonel tıp bakış açısıyla tiroid hastalıklarınızın  muhtemel sebeplerini daha önce kendisi de otimmün hastalıklar yaşamış ve iyileşmeyi başarmış olan tiroid beslenme  koçu Hannah Parker şöyle sıralamış:



1-BESİN HASSASİYETLERİ

Bazı besinlere vücudumuz tepki veriyorsa, enflamasyona ve bu hastalığa (tiroid hastalıkları) sebep olabilir. Bu besinleri bulabilir ve beslenmenizden çıkarabilirseniz, bedeniniz dinlenecek ve kendi kendini onaracaktır.Tiroid hastalığında besin hassasiyetini içeren en yaygın gıdalar süt ve süt ürünleri, gluten, soya, mısır, ve nightshade sebzelerdir (Domates, biber, patlıcan, beyaz patates,toz biber ve kırmızı biber gibi sebzeler-çevirmen notu-)

2-BESLENME EKSİKLİĞİ

Tiroid hastalarının ortak mineral ve vitamin eksikikleri: selenyum,çinko,D vitamini ve demir.Bunları beslenmeyle almalı, olmuyorsa bazı durumlarda destek vitamin almak uygun olacaktır.

3-BAĞIRSAKLARIN DENGESİZLİĞİ

Stres ve şeker tüketimi gibi yaşam şekline bağlı nedenler bağırsaklardaki iyi ve kötü bakteri dengesini bozabilir.Bağırsaklarımız probiyotiklerden (iyi bakteriler) yoksun hale geliyorsa vücudumuzda otoimmün  sisteme ait ve enflamasyon gibi bazı tepkimeleri tetiklemesine sebep olabilir.Probiyotik desteği almak faydalı olacaktır.

4-TOKSİNLERLE BAŞ EDEMEME

Toksinler bedenimizin tanımadığı şeylerdir ve bedenin normal işlevine müdahale edebilmektedir.Kişisel bakım ürünleri, temizlik ürünleri, sulardaki toksinleri ve hava kirliliğini azaltbilirsek bedenimizin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabiliriz.

5-STRESLE BAŞ EDEMEME

Stres işin en zor kısmı çünkü onu yoğun hayatımızdan tamamen çıkarma şansımız yok.Ancak yine de stresi azaltabilecek yöntemler vardır.

by Henna Parker-March 21 ,2017 
Holistic Health Coach, Board Certified Nutrition Coach, Thyroid Nutrition Coach
Özet Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder