19 Mayıs 2018 Cumartesi




HİNDİSTAN CEVİZLİ VE LİMONLU ENERJİ TOPLARI


''Vücudunuza iyi bakın. Yaşamak zorunda olduğunuz tek yer orasıdır’’
Jim Rohn

İşte bu yüzden Hindistan cevizi aşkım hiiç bitmiyor💓 Kronik rahatsızlığımdan dolayı bedenime iyi bakmanın en iyi yollarından biri, tiroidin ilacı niteliğindeki bu caanım meyvenin etinden, sütünden, yağından sık sık faydalanmaya çalışıyorum. Tabii lezzetine de aşık olduğum doğrudur😌

Paleo,vegan,raw glutensiz HİNDİSTAN CEVİZLİ VE LİMONLU ENERJİ TOPLARI

Bu nefis topçuklardaki hindistan cevizinin eşlikçileri de - hurma ve chia gibi-çook ama çok zengin. Şekersiz, protein ve mineral deposu bu küçük, aynı zamanda yapımı da pratik tatlıyı şiddetle tavsiye ederim👌😋 Buz dolabında rahatlıkla bir hafta kadar saklayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun…
Sevgiyle kalın efendim…💕

İçindekiler:
  • 1 su bardağı çiğ  kaju- yarım saat suda ıslatılıp süzülmüş
  • 1 su bardağı medine hurması – yarım saat yumuşaması için suda bekletilip süzülmüş
  • 3/4 su bardağı + 3 yemek kaşığı topçukları bulamak için Hindistan cevizi rendesi  – ben hazır pakettekileri kullandım
  • 1/4 su bardağı chia tohumu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Yapılışı:
  • Rondoda veya blendırda kajuyu ezin , ardından çekirdekleri çıkarılarak doğranmış hurmaları  ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Oluşan hamurdan yarım yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp yuvarladıktan sonra Hindistan cevizine bulayın.
  • Tatlınız hazır, afiyet olsun…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder