PALEO HİNDİSTAN CEVİZLİ MAKARON
Tabiblere devaların en şifalısını sual ettim: ''Açlıktır ve
az yemektir'' dediler.
Muhammed bin el-Haris (ra)
İftar sofralarında, sahur sofralarında ailemizle ve
dostlarımızla sohbetiyle, muhabbetiyle, aracısız dualarıyla yüreğimize
ve bedenimize ilaç olmasını diliyorum ve diyorum ki : Hoş geldin, safa
getirdin, gül kokulu Ramazan…🙏
Bugün çok pratik bir tarif seçtim sizlere; Hindistan cevizli
makaron. Çok az malzeme ama büyük bir lezzet😋 Hazırlaması beş dakika pişirmesi
de 20 dak dersek 25 dakikada sağlıklı atıştırmalığınız hazır demektir.Hatta yarın iftar sonrası hafif bir tatlı yerine de geçebilir belki😉 Şimdiden
afiyet olsun.
Sevgiyle kalın efendim...💕
*Bu basit makaron için gerekli olan bir malzeme var yalnız: kurabiye aparatı(dondurma kaşığına benzer bişey. Aksi takdirde bu hamurun toparlanması biraz zor.
İçindekiler:
- 2+1/4 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
- 4 yumurtanın beyazı
- 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
Yapılışı:
- Yumurta aklarını ve akçaağaç şurubunu iyice köpürene kadar çırpın.
- Hindistan cevizini katıp karıştırın.
- Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine kurabiye kaşığı veya aparatıyla küçük yuvarlaklar halinde dizin.
- Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 15 dak üstü hafif kahverengileşene kadar pişirin.(Fırınınızın durumuna göre daha kısa veya daha uzun süre olabilir.)
- Soğuduktan sonra servise hazır.
Çikolatalı versiyonu:
- Ben mari usulü (kaynar suyun üstüne koyduğunuz bir kapta eritme işlemi) erittiğiniz bitter çikolataya pişmiş ve soğumuş olan makaronlarınızın dibini batırıp pişirme kağıdı serilmiş olan bir tepsiye dizin.
- Çikolatalar donduktan sonra makaronunuz hazır.
Afiyet olsun…
feedthemwisely.com
Çeviri: Peyruze Ensari
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder