DOMATES VE KIRMIZI BİBER ÇORBASI
''İlaçlar, sağlık hizmeti değildir. İlaçlar, hasta
bakımıdır. Yemek, arkadaşlar, su, uyku ve egzersiz. İşte sağlık hizmeti bunlardır.’’
Finlandhealthcare.com
Ne dersiniz, diyecek başka söz kaldı mı😏
Peki bugün iftara planladığınız çorbanın adını koydunuz mu?
Buyrun , size nefis ve sağlıklı bir alternatif : DOMATES VE KIRMIZI BİBER ÇORBASI. Daha önce de
domates çorbası tarifi vermiştim ama itiraf edeyim ki bu çok daha lezzetli
oldu😋🍅
Oruç tutmayanlara da önerim; krutonlarıyla rahatlıkla bir öğünün yerini alabilecek bu
güzel çorbayı termos fincanınıza yerleştirip, öğlenleri büyük bir keyifle ve iç
rahatlığıyla tüketmek üzere birlikte işe
götürebilirsiniz😉. Hele de yoğunluktan şikayet ediyor ve öğlen yemeğine vakit
ayıramıyorum diyenlerdenseniz, içindeki kemik suyuyla sizi gün boyu enerjik
tutabilecek şipşak öğlen yemeğiniz
hazır.🍵
Ben biraz yaramazlık yapıp daha önce tarifini vermiş olduğum
kara buğday ekmeğini küçük doğradım, biraz zeytinyağında hafif kızartıp kruton
yaptım. Çorbayı öyle servis yaptım. Ama isterseniz peynirle sorununuz yoksa
eriyen bir cins peynirle de servis yapabilirsiniz.
Ya da hiçbirini koymayıp benim gibi öylece içebilirsiniz. Maalesef
yenilerde mayaya karşı intoleransım olduğunu öğrendiğim için kendi servisimde
her ikisini de kullanmadım.😔
İntolerans testlerinin güvenilirliği tartışılsa da uzun bir
süre uymaya karar verdim. Çünkü dr Amy Myers’ın dediğine göre maya da vücudun gluten
olarak algıladığı yiyeceklerden biri ve son
zamanlardaki paleo diyetime rağmen karnımın şikinliğini de buna bağladım😌.
Bakalım, bir süre sonra olumlu etkilerini görürüm mutlaka.
İçindekiler:
- 6 su bardağı domates ( chery ve salkım karışık, veya herhangi bir domates türü)
- 1 orta boy soğan
- 2 + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6-7 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı Pul biber
- Tuz
- 4-5 kaşık (dolapta jölelenmiş halinden ) veya 250 ml kemik suyu- Vegansanız sebze suyu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Domates, soğan ve sarmısakları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizip üzerine 2 kaşık zeytin yağı ve tuz gezdirin.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dak pişirin.
- Kırmızı biberleri közleyin (fırında veya ocakta) ve güzelce soyup doğrayın.
- Tüm malzemeyi kemik suyu hariç, blendırda iyice ezin.
- Kemik suyunu da ekleyip ocakta bir taşım kaynatın.
- Çorbanız servise hazır.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder