4 Ağustos 2018 Cumartesi


TOPRAK KAPTA PATLICAN DİZME


''Karşılaştığım en güçlü insanlar, kendilerine daha kolay hayatlar verilmiş insanlar değildir. Karanlık yerlerden gücü ve mutluluğu üretmeyi öğrenmişlerdir''
Kristen Butler

Hepimiz zorlu mücadeleler vermiş ya da  veriyoruzdur, bundan eminim. Ama inanın şu anda sizi ne kadar incittiği hiç önemli değil; bir gün geriye bakıp hayatınızı nasıl çok daha iyi yerlere taşıdığını göreceksiniz…😌

Unutmayın, hayat kolaylaşmaz, siz güçlenirsiniz!!

Mutlu bir hafta sonu diliyorum, sevgiyle kalın efendim…💕

Pekiii bugünkü menümüz ne olsun derseniz , size hazırlaması son derece pratik ve haarika bir ana yemek önerim var: ''Toprak kapta patlıcan dizme''😋😋


📌Öncelikle bu yemek için ben üç adet oval toprak kap kullandım. Bu şekildeki sunumu çok sevdim. Kapların şekli, boyutu size kalmış, arzu ederseniz biraz daha büyük tek bir kapta da yapabilirsiniz. Toprak kabınız yoksa herhangi bir fırın kabı da iş görür. Yalnız fırında pişirme süresi değişebilir, buna dikkat edin.


İçindekiler:
  • Dokuz adet küçük ince patlıcan
  • 3 orta boy domates
  • 3 adet köy biberi (herhangi bir yeşil biber de olur)
  • 1/2 kg kuzu kıyma
  • Karabiber
  • Tuz
Üzerine
  • 1 su bardağından daha az su, bir tatlı kaşığı domates salçası ve tuz dan oluşan sade bir sos
  • 9 yemek kaşığı zeytinyağı (Her bir kap için 3 yemek kaşığı)


Yapılışı:
  • Patlıcanları alacalı soyup, bir parmaktan biraz daha kalın doğrayın ve tuzlu suda 10-15 dak beklettikten sonra süzün.
  • Kıymaya sadece tuz ve karabiber ekleyip güzelce yoğurun.
  • Toprak kaplara bir patlıcan bir köfte gelecek şekilde dizin.
  • Aralarına irice doğradığınız domates ve biberleri sıkıştırın.
  • Her bir kabın üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve çok az tuz   gezdirin.
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında bir saate yakın pişirin.
  • Fırından çıkarıp her birinin üzerine 5-6 kaşık kadar salçalı sosu gezdirin. – Fırın kabınızın derinliğine göre sosu dökerken dikkat edin, taşmasın! Bu aşamada yemeğinizin üstü daha fazla yanmasın istiyorsanız(fırınınızın durumuna göre)üzerine pişirme kağıdı serebilirsiniz.
  • Tekrar fırına yerleştirin 15 dakika daha sosuyla pişirdikten sonra, sıcak sevis yapın.

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder