20 Ağustos 2018 Pazartesi


ÇİLEKLİ ÇİKOLATALI GALETTE


''Yavaşlayın ve hayatın tadını çıkartın. Çok hızlı giderken kaçırdığınız tek şey manzara değildir.
Aynı zamanda nereye ve neden gittiğiniz hissini de kaybedersiniz!''

Hayatınıza kesinlikle keyif katabilecek, bayram kaçamağı tatlı yaramazlığımız olacak güzzelll bir glutensiz galette tarifiyle karşınızdayım.

 🍓🍫ÇİLEKLİ VE ÇİKOLATALI GALETTE… Bir ısırık aldığınızda mmmm işte budur dedirtip tatlı hülyalara daltırtacak , tanımlamakla vakit kaybetmek istemeyeceğiniz bişey, bişey, bişey işte….😍😋😄

Çikolata tadında bir bayram diliyorum…

Sevgiyle kalın efendim..💕

Bu arada  benim küçük bir-iki önerim var:

*Hindistan cevizi şekeri yerine dut kurusunu rondodan geçirip kullanabilirsiniz. Ancak oranda küçük değişiklikler olabilir, buna dikkat edin.
*Hindistancevizi yağı yerine doğal teryağı kullanabilirsiniz.(Vegan değilseniz)
*Ararot ya da mısır nişatasını hiç kullanmayabilirsiniz.

İçindekiler:
      
Hamuru için
  • 1 su bardağı karabuğday unu
  • 3 yemek kaşığı ham kakao
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri
  • 4 yemek kaşığı (katı halde) Hindistan cevizi yağı veya
  • 2- 4 yemek kaşığı buzlu su
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi sütü – kenarları için-


İçi
  • 1/3 su bardağı öğütülmüş badem
  • 2 yemek kaşığı doğranmış Antep fıstığı içi
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
  • 1 yemek kaşığı ararot
  • 250 gr doğranmış çilek


Üstüne:
  • 4 yemek kaşığı doğranmış bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı iri doğranmış Antep fıstığı içi




Yapılışı:
  • Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
  • Un, kakao, Hindistan cevizi şekeri, Hindistan cevizi yağını bir çatal yardımıyla karıştırın. Kumsu  bir yapı olacaktır.
  • Buzlu suyu her seferinde birer kaşık koyarak adım adım ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla hamur kıvamını alana kadar karıştırın.
  • Gerekirse elinizi de kullanarak hamuru toparlayın. Ancak hamurun ısınmaması için çabuk olmalısınız.
  • Temiz bir yüzeye çok az karabuğday unu serperek, unu bulayacak şekilde hamuru bir kez yuvarlayın.
  • İki pişirme kağıdı arasında merdane yardımıyla 20 cmlik yuvarlak bir hamur açın.
  • Badem, fıstık, hindistan cevizi şekeri ve ararotu karıştırıp, hamurun kenarlarında iki parmaklık boşluk bıraktıktan sonra ortasına serpin.
  • Çilekleri ekleyin ve çileklerin üstüne tekrar çok az hindistancevizi şekeri serpin.
  • Hamuru kenarlarından çatlaklara dikkat ederek katlayın.
  • Bir fırça yardımıyla katladığınız kenar kısımlara hindistan cevizi sütü sürün.
  • Fırına koyup 15- 20 dakika pişirin.
  • Çıkartıp çikolataları serptikten sonra tekrar 5-10 dakika kadar pişirmek üzere fırına koyun.
  • Çikolatalar eriyince fırından çıkartın.
  • Üzerine kalan fıstıkları ve biraz daha taze çilek koyarak dondurma ya da hidistan cevizi kremasıyla ılıkken servis yapın.

Afiyet olsun…
Bazı değişikliklerle birlikte kaynak: thenourishednaturally.co.uk
Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder