29 Ağustos 2018 Çarşamba




KABAK LAZANYA


Dünyadaki en önemli şeyler hiç umut yok gibi görünse bile sürekli deneyen, gayret eden insanlar tarafından başarılmıştır.
Dale Carnege

Hayatımız şans eseri daha iyiye gitmez, değişimle iyileşir. Eğer hazır olana kadar beklersek, hayatımızın geri kalanını da hep bekliyor olarak geçireceğiz demektir.🙍

Tamam, korkabilirsiniz, sorun yok😌. Ama ayağa kalkmak, hata yapmak, öğrenmek, güçlü olmak ve tekrar başlamak zorundasınız. Unutmayın, kararlılık imkansızı mümkün hale getirebilir.😃

Değişimi çok karmaşık hale getirmeyin, sadece başlayın…👉

Sevgiyle kalın efendim…💕

Veeeeeeee,
Lezzeti onnn numara bir KABAK LAZANYA😋👌 Bugünkü tarifimi lütfen ama lütfen en kısa sürede menünüze katın.İçindekilerse bir lazanya için oldukça masum ve besleyiciliği açısından gayet zengin.Hem ailenize hem misafirlerinize gönül rahatlığı ve gururla sunabileceğiniz bir ana yemekten bahsediyorum. 

Kimmm demiş biz lazanya yiyemeyiz diye…😏

İçindekiler:
  • 4 orta boy kabak
  • 1/2kg kuzu kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy doğranmış domates
  • 1 adet küçük boy doğranmış kuru soğan
  • 1+1/2 su bardağı rendelenmiş mozerella peynir
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peynir
  • 1+2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 3 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz




















Yapılışı:
  • Kabakları, iyice yıkayıp kuruladıktan sonra uzunlamasına dilimleyin, her iki yüzünü tuzlayıp biberleyin (karabiber).
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağını yumurta fırçası yardımıyla her iki yüze sürün.
  • Izgarada veya benim yaptığım gibi döküm tavada her iki yüzünü 3 er dakika pişirin.
  • Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup soğanı2-3 dk soteleyin.
  • Kıymayı ekleyip karıştırın ve 5 dak kadar pişirin.
  • Domates salçası ve 1 adet doğranmış domatesi katıp iyice karıştırın, suyunu çekene kadar pişirin (3-4 dk)
  • Kekik, tuz, karabiber ve pul biberi de ekledikten sonra bu harcı bir kenara alın.
  • 20 x 20 lik bir fırın kabının en altına bir sıra kabakları dizip, kıymalı harcın yarısını düzgünce sıvayarak üzerine boşalttıktan sonra mozarella peynirinin yarısını da üstüne serpin.
  • Kabak, kıymalı harç, peynir katını tekrarlayın.
  • Kalan kabakları en üste dizin, üzerine 1/2 su bardağı mozarella ve 1/2 su bardağı parmesanı serpip 170 dercelik fırında 30 dakika pişirin.
  • Peynirlerin fazla yanmaması için 15 dakika sonra fırın kabının üzerini pişirme kağıdıyla örtün.
  • Dilimleyip servis yapmadan önce 5-10 dk dinlendirin.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder