11 Ağustos 2018 Cumartesi


ENGİNARLI KİNOA PİLAVI




Geçmişten aldığım en önemli derslerden biri  ''asla kimsenin seni acımasız birine dönüştürmesine izin vermemelisin!'' oldu. Dünyaya kendisinin acı ilacını tattırmayı ne kadar çok arzu ederseniz edin, kendi benliğinizi ve güzelliğinizi kaybetmeye asla değmeyecektir.

Küçük te olsa yüreğimizdeki kara lekelere izin vermeyip o kocaman gönülleri hep muhabbetle doldurmak  şiarımız olsun…😌💓

Konuşmadığı meselelerden sıyrılıp, iyileşmek için elinden gelenin en iyisini yaparak yoluna devam edenlere de selam olsun…🙋

Sevgiyle kalın efendim…💕

Fotoğrafta ki güzellik te neyin nesi derseniz 👀
Misss gibi 🌿🌿taze otlarla baharatlanmış ENGİNARLI KİNOA PİLAVI

Kinoa ve enginarın faydalarıyla ilgili daha önce KARİDESLİ ENGİNAR tarifinde bilgi verdiğim için tekrar yapmayacağım. Malum enginar, biz tiroid hastalarının ilaç sebzelerinden.

Kinoanın buruk tadı mı, söz veriyorum esamisini bile görmeyeceksiniz✋

Tarif, naçizane ben denize aittir efendim, şimdiden afiyet olsun...

İçindekiler:
  • 4 adet temizlenmiş küçük enginar kalbi (çanağı) – Bu işlem için blogda daha önce yayınladığım ''Karidesli Enginar'' tarifine bakabilirsiniz-
  • 2 su bardağı en az iki saat önceden ıslatılmış kinoa (mümkünse bu suya bir kaşık kefir ya da yoğurt koyabilirsiniz)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber (ben köy biberi kullandım)
  • 1 adet kırmızı (kapya)biber
  • 1 adet domates
  • 5+5 diş sarımsak
  • 5-6 dal taze kekik
  • 4-5 dal taze reyhan
  • 3-4 dal taze nane
  • 2 yemek kaşığı sade yağ (veya tereyağı)
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 3 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı pul biber


Yapılışı:
  • Temizleyip limonlu suya attığınız enginarları irice doğradıktan sonra bir çay bardağı su, 5 diş sarımsak, çok az tuz ve karabiber ekleyerek küçük bir tencerede kısık ateşte pişirin.
  • Başka bir tencerede doğradığınız soğanı, yeşil ve kırmızı biberleri 1/2 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 2-3 dak pişirin.
  • Küp küp doğranmış domates, doğranmış kalan 5 diş sarımsak, bir çay kaşığı zerdeçal, bir çay kaşığı karabiber, doğradığınız taze kekik, reyhan ve nanenin yarısını, tuz ve pişen enginarları da sarımsaklarıyla birlikte ekleyip orta ateşte bir iki çevirdikten sonra 3,5 su bardağı kaynar suyu  ekleyin.
  • Kaynayan bu suya 5-6 defa iyice ovarak yıkayıp suyunu süzdüğünüz kinoayı boşaltın ve tuzunu ekleyin.
  • Pilav suyunu  çektikten sonra üzerine sade yağ ve zeytinyağını ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  • 15 dakika dinlendirdikten sonra kalan taze otları ve baharatları da ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Serviste üzerine kuru nane gezdirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder