19 Nisan 2018 Perşembe


💇Saç dökülme problemi ''hipotiroidi'' ve ''haşimato tiroiditi''  hastalarının olduğu kadar ''Graves'' ve ''hipertiroidi'' hastalarının da en büyük problemlerindendir.

           GRAVES VE HAŞİMATO TİROİDİTİ' NDE SAÇ DÖKÜLMESİNİ                                    DURDURMANIN 3 YOLU


👉1-Tiroid hormonu seviyenizi dengeleyin. Saçlarınız dökülsün, dökülmesin bu konu zaten her tür tiroid sorunu tedavisinin ana hedefidir. İster ilaçla ister doğal yolla mutlaka dengelenmesi gereklidir.
𛲣
👉2-Dengesiz seks hormonlarını düzenleyin.
Graves ve haşimato tiroiditi olan bir çok hastanın progesteron ve östrojen dengelerinde de sıkıntılar mevcuttur. Bu durumda, tiroid hormonlarınız normal değerlerinde, fakat yoğun saç dökülmesi hala devam ediyorsa bu,  östrojen fazlalığı veya progestron eksikliğinden kaynaklı ''östrojen baskınlığı'' probleminden dolayıdır.
𛲣
👉3- GLA (Gama linolenik asit) takviyesi alın.
Gama linolenik asit eksikliği de saç dökülmesine neden olabilir. Primerose oil (çuha çiçeği yağı) destek olarak kullanılabilir. Black currant seed oil (siyah frenk üzümü yağı) ve borage oil (hodan yağı) de diğer GLA türleridir.GLA  desteği almak aynı zamanda omega 3 kaynağıdır, omega 3 kullanmak ta herkesin fayda göreceği birşey olduğu için iyi bir fikirdir.
𛲣
👉Diğer sebepler:

📌Biotin,çinko,demir ve selenyum gibi belli vitamin ve mineral eksiklikleri de buna sebep olabilir.
Bazen çok fazla mineral de sepep olabiliyor, mesela çok uzun süre yüksek doz selenyum desteği kullanımı gibi. Selenyumu hastalarıma öneriyorum ama uzun süreli yüksek doz kullanımı toksik etkiye sahip olabiliyor.

📌Bazı hastalar başka bir otoimmün bozukluk olan aleopesi areata (saç kıran-bağışıklık sistminin yanlışlıkla saç folüküllerine saldırması sonucu oluşan bir tür saç dökülmesi-) dan dolayı saç dökülmesi sorunu yaşarlar.Unutmayın bir otoimmün hastalığı olan kişilerin başka otoimmün sorunlar da geliştirme ihtimali çok yüksektir.
𛲣
naturalendocrinesolutions.com
Dr Eric Osansky
Özet Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder