15 Nisan 2018 Pazar
















''Geleceğin doktorları, hastalarına ilaç vermeyecek! Ama hastalarının ,yiyeceklerini düzenleyecek,  hastalıklarının kökenine inip önlemeye çalışarak onlarla  insanlık çerçevesinde ilgilenecek.''😌
Thomas Edison

Çoğu Tiroid Hastasının(Hipretiroidi, Haşimato...) Tüketmesi Gereken 7 Baharat

👉1- SARMISAK Hastalarıma önermemin en büyük sebebi antimikrobik oluşudur.Aynı zamanda antibakterial, antiviral , antiparazitik ve mantar önleyicidir.Tiroid problemi ve otimmün rahatsızlıkları olanların  çoğunda enfeksiyon sorunu olduğundan hastalarıma sarmısağı öneriyorum.Sarmısak aynı zamanda enflamasyonu da düşürebilir.
🔻

👉2-ZERDEÇAL  Çok faydaları olan zerdeçalın tiroid hastalarına bakan en önemli yönü antienflamatuar oluşudur
🔻

👉3-TARÇIN İmmün sistemi düzenler ki bu, otoimmün sorunu olan hastalar için önemli bir faydasıdır. En önemli yararlarından bir diğeri ise kan şekerini düzenlemesidir.
🔻

👉4-KEKİK  Kekiğin detoksifikasyonda işlevi olan faz1 ve faz2 enzimlerinin aktivasyonunu arttırdığına yönelik bulgular vardır.Ama kesin olan birşey varki kekik antibakteriyaldir.
🔻

👉5-ZENCEFİL Antienflamatuar içeriğiyle ünlüdür.İnsülin direncine iyi gelir.Ağrılı adet dönemi olan hanımlar zencefili ilk 2-3 gün kullanmaları halinde oldukça faydasını göreceklerdir.
🔻

👉6-ADAÇAYI Birçok tiroid ve otoimmün hastaları hafıza ve konsantrasyon problemi yaşar.Adaçayı potansiyel olarak hafızayı ve odaklanmayı geliştirmeye yardımcı olur.Enflamasyon ve oksidatif strese karşı savaşır.
🔻

👉7-BİBERİYE Antioksidan ve antiprolatif içeriğe sahiptir.Böylece enflamasyonu azaltır ve kanser hücrelerinin büyümesini engeller. Karciğeri koruduğuna dair de bulgular vardır.
͓
From the article by Dr Eric Osansky
naturalendocrinesolutions.com
Özet Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder