2 Nisan 2018 Pazartesi



Nisan ayının şifalı otlarını sofralarımıza taşımanın tam zamanı🌿Erken davranın çünkü bu kıymetli bitkilerin ömrü çok ta uzun değildir.Bu yüzden hemen Nisan'ın ilk günlerinden iki ay boyunca yani hemen hemen Mayıs sonuna kadar organlarımızın doğal detoksu ve mineral, vitamin depolanması için fırsat ayları diyebiliriz.

Bugün, pazardan kapabildikerimi paylaşayım ve bu güzel otların sadece üç tanesini sizlere  hatırlatayım istedim.😉

Bu güzel otların, salatasını, cacığını, karabuğdayla ve pastırmayla beraber pilavını-sade yağ koymayı sakın unutmayın- üzerne yumurta kırarak kahvaltılığını  yapabilir ve hatta benim bu sabah yaptığım gibi üzerilerine biraz limon sıkarak kahvaltıda doğrudan da  tüketebilirsiniz.Kısacası bırakın sofralarımız ve organlarımız şenlensin.

👉Madımak bitkisel bir ağrı kesici ve antibiyotik görevi yapmaktadır.Madımak, güçlü antioksidan özelliği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı koruyor.Kan şekerinin dengelenmesine destek oluyor, özellikle yüksek kan şekerini normal seviyelere indirmede etkili olduğu biliniyor.


👉Karahindiba, içeriğinde A, C,D, K vitaminleri, potasyum, çinko, demir, kalsyum,magnezyum,nikotinik asit ve türlü mineraller,torexacin, retinol, levulin, inulin gibi bileşikler bulunur.Karaciğerin, safra kesesinin ve cildin detoksunu sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.


👉Sirken otu kanı temizler, bağırsakları temizler; içeriğinde A, B,C,B6,vitaminleri ve demir, niacin, Kalsyum,Protein, sodyum mineralleri bulunur.Lifli bir sebzedir.

Şimdiden afiyet olsun, sevgiyle ve sağlıcakla kalın efendim💕

Kaynak : draxe.com
              maranki.com
                    bitkicentre.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder