13 Nisan 2018 Cuma


MANTARLI YUMURTALI EBEGÜMECİ



Eğer moraliniz bozuk ve depressif hissediyorsanız,geçmişte yaşıyorsunuz;
Eğer endişeliyseniz gelecekte yaşıyorsunuz;
Eğer huzurluysanız bugünü  yaşıyorsunuz demektir.
Lao Tzu
Gelin herşeye rağmen gerginlikten ve endişelerden uzaklaşıp anın tadını çıkartmaya bakalım, kendimize ve etrafımızdakilere o güzel enerjimizi yayalım. Bırakın bu enerji bir perinin elindeki sihirli sopasının dokunduğu yerleri güzelleştirebilen  tılsımı gibi günün, güneşin,var olmanın pırıltısını aksettirsin.Çünkü hayat buna değer...😌
Yükü ve özü sevgi,saygı,hoşgörü olan mübarek miraç kandiliniz kutluyorum.Aklınızdan geçen tüm güzellikler duanız olsun,sevgiyle kalın efendim.💕
Buyrun,bugünkü yemek tarifimiz hem lezzeti hem de yararlarıya ilk güzelliğimiz olsun;
Bir bahar yemeği daha🌿...Mantar ve yumurta ebegümecine çoook yakıştı, kesinlikle tavsiye ederim.Oldukça pratik bir yemek, ayrıntılı tarife profildeki blog adresimden ulaşabilirsiniz.
👉Bu arada ebe gümecini kurutup çayını da demleyebilirsiniz. Kalsyum, demir,magnezyum, selenyum, fosfor potasyum ve sodyum içeren bu güzel bahar sebzesinin  bi dünya  faydalarından sadece bizimle ilgili olan en önemli kısmıysa şöyle: bağışıklık sistemini koruması, antienflamatuar oluşu, hazmı kolaylaştırması ve uykusuzluğa iyi gelmesi.

İçindekiler:
  • 150-200 gr ebegümeci
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarmısak (sarmısaklar çok büyükse bir diş)
  • 300 gr mantar
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 3 yumurta
  • 1çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı kara biber
  • tuz
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
  • Orta ateşte doğranmış soğanı zeytin yağında biraz çevirdikten sonra ince doğradığınız mantarları ekleyin.Kendi suyunu salan mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.
  • Sade yağı ve önceden tüm yeşilliklerde olduğu gibi sirkeli suda bekletip bol
    suda bir kaç kez yıkayıp süzmüş olduğunuz ebegümecini ekleyin.
  • Zerdeçal,karabiber ve tuzu serpin.
  • Ebegümecini bir iki karıştırdıktan sonra(hele bi de  benimki gibi körpeyse) hemen pişecektir.
  • Yumurtaları bir kaseye kırıp çok az çırpın,ebegümecinin üzerine gezdirerek ekleyin ve hafif karıştırın.
  • Yumurtalar da pişince yemeğiniz hazır.
  • Sıcak servis yapın.

Tarif tamamen ben denize aittir, Afiyet olsun efendim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder