MANTARLI YUMURTALI EBEGÜMECİ
Eğer moraliniz bozuk ve
depressif hissediyorsanız,geçmişte yaşıyorsunuz;
Eğer endişeliyseniz
gelecekte yaşıyorsunuz;
Eğer huzurluysanız bugünü yaşıyorsunuz demektir.
Lao Tzu
Gelin herşeye rağmen
gerginlikten ve endişelerden uzaklaşıp anın tadını çıkartmaya bakalım,
kendimize ve etrafımızdakilere o güzel enerjimizi yayalım. Bırakın bu enerji
bir perinin elindeki sihirli sopasının dokunduğu yerleri güzelleştirebilen tılsımı gibi günün, güneşin,var olmanın pırıltısını
aksettirsin.Çünkü hayat buna değer...😌
Yükü ve özü sevgi,saygı,hoşgörü
olan mübarek miraç kandiliniz kutluyorum.Aklınızdan geçen tüm güzellikler duanız
olsun,sevgiyle kalın efendim.💕
Buyrun,bugünkü yemek
tarifimiz hem lezzeti hem de yararlarıya ilk güzelliğimiz olsun;
Bir bahar yemeği
daha🌿...Mantar ve yumurta ebegümecine çoook yakıştı, kesinlikle tavsiye
ederim.Oldukça pratik bir yemek, ayrıntılı tarife profildeki blog adresimden
ulaşabilirsiniz.
👉Bu arada ebe gümecini
kurutup çayını da demleyebilirsiniz. Kalsyum, demir,magnezyum, selenyum, fosfor
potasyum ve sodyum içeren bu güzel bahar sebzesinin bi dünya
faydalarından sadece bizimle ilgili olan en önemli kısmıysa şöyle: bağışıklık
sistemini koruması, antienflamatuar oluşu, hazmı kolaylaştırması ve uykusuzluğa
iyi gelmesi.
- 150-200 gr ebegümeci
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarmısak (sarmısaklar çok büyükse bir diş)
- 300 gr mantar
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 3 yumurta
- 1çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı kara biber
- tuz
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Orta ateşte doğranmış soğanı zeytin yağında biraz çevirdikten sonra ince doğradığınız mantarları ekleyin.Kendi suyunu salan mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.
- Sade yağı ve önceden tüm yeşilliklerde olduğu gibi sirkeli suda bekletip bol suda bir kaç kez yıkayıp süzmüş olduğunuz ebegümecini ekleyin.
- Zerdeçal,karabiber ve tuzu serpin.
- Ebegümecini bir iki karıştırdıktan sonra(hele bi de benimki gibi körpeyse) hemen pişecektir.
- Yumurtaları bir kaseye kırıp çok az çırpın,ebegümecinin üzerine gezdirerek ekleyin ve hafif karıştırın.
- Yumurtalar da pişince yemeğiniz hazır.
- Sıcak servis yapın.
Tarif tamamen ben denize
aittir, Afiyet olsun efendim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder