17 Nisan 2018 Salı


ÇAĞLA BADEMLİ ETLİ TAZE BAKLA


Hem sağlığımıza hem damağımıza hitab edebilecek bir bahar ziyafeti daha🌿Çocukluğumda  her bahar annemin pişirdiği yemeklerdendi çağla bademli bakla. Biraz daha faydasını arttırma adına ben küçük eklemeler de yaptım😌Çağla badem ve limonun kattığı hafif ekşimsi aroma baklanın buruk tadını alıyor ve keyifli bir sebze yemeğine dönüştürüyor. Tam mevsimiyken sakın kaçırmayın,lezzeti diğer bakla yemeklerinden çok farklı, tavsiye ederim👌.

👉 Bakla kanser hücrelerinin oluşmasının önüne geçmekte ve kanser ile mücadelede bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Çok zengin mineral ve bileşenlerin yanında A, B, C ve B2 vitaminleri açısından zengindir.📌Ancak küçük bir hatırlatma: mümkün olduğunca hazırlandığı gün tüketilmesi önerilen bakla ertesi gün tüketildiğinde karaciğeri yorabilmektedir.
Güzel ve bereketli bir gün olması dileğiyle sevgiyle kalın efendim...💕

İçindekiler:

  • 800 gr temizlenmiş yıkanmış ve bölünmüş bakla
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 300  gr kuzu kuşbaşı veya kemikli et
  • 7-8 adet soyulmuş arpacık soğan
  • 5 dal doğranmış yeşil soğan (Yeşillikleriyle beraber)
  • 1 avuç çağla badem(10-11 adet) Yıkanıp, iç çekirdekleri ayıklandıktan sonra boyuna dörde bölünmüş
  • 2,5 su bardağı kaynar su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 kaşık süt (sütle sorununuz varsa  badem sütü veya hindistan cevizi sütü)
  • 1/2 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı bal (bal ısıda zararlı olur derseniz akçaağaç şurubu veya hurma suyu daha güzel olur)
  • Üzerine serpmek için dereotu






















Yapılışı:

  • İçinde 1 yemek kaşığı zeytin yağı olan orta ateşteki   yayvan tencerenize önce eti koyup biraz çevirdikten sonra ağzını kapatıp ocağı kısın.Ete çok az tuz ve karabiber eklemeyi unutmayın ve kısık ateşte kendi saldığı suyu çekene kadar pişirin. 
  • Kalan zeytinyağını, sonra arpacık soğanları ve yeşil soğanı  koyarak biraz çevirin .
  • Baklayı ve çağla bademleri ekleyip hafif karıştırın.2,5 su bardağı kaynar suyu ekleyip 25-30  dak ağzı kapalı kısık ateşte pişirin. 
  • Pişmeye yakın zerdeçal, karabiber ve tuz ekleyin.
  • Yumurta sarısı, süt, bal ve limon  suyunu güzelce çırpıp pişen yemeğinizin üzerine gezdirin ve karıştırın. Çok az karabiber serpin.1-2 dak sonra ocağı kapatın.
  • Üzerine doğradığınız dere otunu da koyduktan sonra sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder