21 Mart 2018 Çarşamba
GLUTENİN SAKLANDIĞI YERLER
Ekinlerdeki melez üretimler sağ olsun, buğdayda bulunan gluten miktarı son yıllarda ikiye katlandı.Aşağıdakiler dahil olmak üzere, gluten, aynı zamanda bir çok işlenmiş gıda ürünlerine dolgu ya da bağlama malzemesi olarak eklenmekte:
*Yapay kahve kreması *bulyon tabletler
şekerlemeler *sakız
*atıştırmalık cipsler *Soğuk servis edilen pişmiş söğüş etler(cold cuts)
*İşlenmiş olarak kızartma ya da ızgara balık çıtırları(fish sticks)
*Aromalı çaylar *Yemek sosları
*Hot dog *Suni deniz ürünleri
*Ketçap *Mayonez
*Pirinç karışımları *Salata sosları
*Soya sosu *Domates sosları
*Yemeklik bitkisel sprey yağlar *Hazır öğütülmüş baharatlar
Bu yiyeceklerin hiç birinin içerik etiketinde ''gluten'' görmeyeceksiniz ancak aşağıda sıraladığımız çözülmesi zor eşgallerini göreceksiniz:
*Dextrin *jelatinleştirilmiş nişasta
*hidrolize bitki proteini (HPP) *Hidrolize bitkisel protein(HVP)
*Modifiye nişasta *Doğal tatlandırıcılar
*Monosodyum glutamat *Prinç maltı veya pirinç şurubu
*Whey protein konsantresi *Whey sodyum kazeinat *Malt (veya maltodextrin)
Dr Axe
Çeviri:Peyruze Ensari
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder