TAHİNLİ BABAGANNUŞ
Mardin seyahatim sırasında boş durmadım😌Ortadoğu mutfağından
bir dip sos türü olan babagannuş tarifini tam da yerinde; Mardius’un gastronomi
ödüllü mutfağında hazırlama şansını yaşadım😃 Bu mükemmel mutfakta ve bu özel
şeflerle küçükte olsa bir hazırlık yapmış olmak beni inanılmaz
heyecanlandırdı.Bu arada bu özel mutfağın yakın bir zamanda @glutensizşef@süleymanengin öncülüğünde glutensiz ürün alternatifi sunacakları bir proje çalışmasında olduklarını da fısıldamalıyım sizlere.
Yoğunluklarına rağmen son derece anlayışlı ve yardımsever Aysel Tekin ve Aydın Yavuzoğlu Şeflere, çekimlerde küçük bir kaza yaşaması pahasına yardımlarını esirgemeyen Bülent Sebuktekin bey’e buradan teşekkürlerimi iletmek isterim🙏
Yoğunluklarına rağmen son derece anlayışlı ve yardımsever Aysel Tekin ve Aydın Yavuzoğlu Şeflere, çekimlerde küçük bir kaza yaşaması pahasına yardımlarını esirgemeyen Bülent Sebuktekin bey’e buradan teşekkürlerimi iletmek isterim🙏
Vegan, glutensiz,paleo ve hatta whole 30 diyetlerine uygun, yapımı oldukça basit bu dip sosu ister etin yanında, ister havuç ve salatalıkla veya krakerle atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.
İçindekiler:
- 2 adet tombul patlıcan (közlenip soyulmuş)
- 3-4 kaşık tahin
- 1+1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- ½ çay kaşığı kimyon
- ½ çay kaşığı toz kırmızı biber
- ½ limon suyu
- Tuz
- Süslemek için maydanoz veya kişniş (hatta dilerseniz nar)
Yapılışı:
- Bir kaşık zeytin yağını ayırıp,tüm malzemeyi blendıra koyun ve pürüssüz hale gelene kadar karıştırın. Kalan zeytin yağını üzerine gezdirin, maydanoz ya da nar taneleri serperk seviş yapın
Küçük değişikliklerle beraber kaynak:cookwithmanali.com
Çeviri: Peyruze Ensari
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder