24 Eylül 2018 Pazartesi


MUHAMMARA


Dr Sebi diyor ki:
''Gluten nişastadır. Nişasta karbonik asittir. Gluten sistemi tıkar, sistemin içinde çürür ve sistemi aşındırıp yıpratır. Gluten demir’i emip, sizi demirden yoksun bırakır ve bedeninize sülfat salar. Sülfat kansere sebep olur.’’
Çok iddialı ama böyle diyor😟

O zaman  buyrun nefis bir glutensiz tarif daha, buna bayılacaksınız👌. Daha önce yaptığım keten tohumlu krakerlerle harika oldu, benden söylemesi😋

Ortadoğu mutfağından (benim küçük bir iki dokunuşumla glutensiz hale gelen) MUHAMMARA

İçindekiler:
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı (3 + 1)
  • Yarım su bardağından daha az ceviz
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi unu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş sumak
  • 1 çay kaşığı tuz ( salçanın tuzunz göre ayarlayın)

Yapılışı:
  • Fırında, tost makinasında veya ocakta biberleri közleyin. Üzerini kapatıp daha sonra kolayca soyulabilmesi için 3-4 dk bekletin ve güzelce soyup temizledikten sonra irice doğrayın.
  • Rondoda tüm malzemeleri (zeytin yağından bir kaşık ayırarak) pürüssüzleşene kadar çekin.
  • Ayırdığınız 1 kaşık zeytin yağını üzerine gezdirip tüm ceviz koyarak servis yapabilirsiniz.
  • Buzdolabında saklayacaksanız servis öncesinde mutlaka dışarda bir süre ılımasını bekleyin.
Afiyet olsun...
Değişikliklerle beraber kaynak: themediterraneandish.com
Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder