BAHARATLI KURABİYE
Günaydınnn😃
Epey bir aradan sonra Tatlı kaçamaklarımızdan olabilecek efsane bir kurabiye tarifiyle geldim😍 Uzun zamandır ailece çok
sevdiğimiz bu özel kurabiyenin daha sağlıklı versiyonunu denemeyi planlıyordum.
Bu sabah fırına atar atmaz baharatlarından kaynaklı o büyüleyici kokusu-bunu
bizimkiler gayet iyi bilir- tüm evi sardı. Tadı mı ? Bence en az orjinali kadar
EFSANE👌😋 Denediğinizde bağımlısı olabileceğiniz türden yani-işin kötü tarafı bu!! Bu geleneksel kurabiyemizin yeni tarifi tamamen bana aittir efendim.
Pekiii yukardaki güzelliklerin şekline aldanıp poğaça zannedenler
burda mı?😄
Orijinal şeklini örgü yaptığımız bu lezzetin karabuğdaylı
halinde bunu pek beceremedim ve öylece yuvarlayıverdim.😏
Sevgiyle kalın…💕
İçindekiler:
- 1 su bardağı karabuğday unu
- ½ su bardağı öğütülmüş dut kurusu
- 65gr doğal tereyağı
- 1/3 su bardağı süt (badem sütü, hc sütü…hangisini dilerseniz)
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- ½ çay kaşığı öğütülmüş anason
- 1 çay kaşığı öğütülmüş rezene
- ½ çay kaşığı öğütülmüş karanfil
Yapılışı:
- Kuru malzemeleri güzelce karıştırın.
- Tereyağını bu malzemelerle birlikte kuru kuru yoğurun.
- Hafif ılıttığınız sütü yavaş yavaş karıştırarak yoğurmaya devam edin.
- Hamurdan küçük topçuklar alıp elinizde yuvarladıktan sonra, hafifçe üstten bastırıp karbon kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
- 170 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
- Afiyet olsun…
Bu "uzun ara" endişelendirmeye başlamıştı güzel bayan :)
YanıtlaSilBen bunu kesssin yaparım da elimde karabuğdayın bizzat kendisi var, öğütücüde un haline getirebilir miyim acaba? Daha önce denediniz mi bayan lezzetli el :)