8 Ekim 2018 Pazartesi


👉Tiroid hormon ilaçlarımı düzenli kullanıyorum ama iyi değilim diyenlerden misiniz?

📌T4, T3 Dönüşümü:

Tiroidiniz %93 oranda T4 üretir ve sadece %7 T3 üretir.T4 aktif olmayan depo hormondur.Hücresel aktivasyon için T3'e dönüştürülmesi gerekmektedir.Bu dönüşüm tüm bedende olur; bağırsaklarda,karaciğerde,beyinde,kaslarda ve başka birçok yerde.Şayet T4, T3 dönüşümü düzgün gerçekleşmiyorsa TSH ve T4 test sonuçlarınız normal dahi olsa hipotiroidi semptomlarını hissedersiniz.Üzücü olan şey şu ki çok az sayıda doktor serbest ve total T3 değerlerine baktırır.NEDEN? diye sorarsınz!?! Çünkü sentetik  tiroid ilacı sadece T4 tür, bu yüzden ne için ilaç verebileceklerse onun değerine baktırırlar!

📌Alternatif olarak T3 içeren ilaçlar da var ancak bu da cevap değildir.Çünkü önemli olan vücudumuzun bu dönüşümü neden gerçekleştiremediğini bulmak ve ömür boyu bu ilaçlara bağımlı yaşamamaktır.

📌Dönüşüme doğal alternatif olarak cevap:
Gerekli testlerle ilk olarak bağırsakların dönüşümü neden gerçekleştiremediğini öğrenmek.Bu bölümle uğraşırken bir yandan da dönüşümü hızlandırıcı gerekli destekleri vermek gerek.Bunlar selenyum,glutatyon,çinko ve demiri içerir.

📌Eğer ilaçla tedavi görüyor ancak çok az fayda görüyor,iyileşemiyor,ya da hipotiroidi semptomlarını yaşıyorsanız ve geleneksel tiroid testleriniz(TSH,T4) normal görünüyorsa ikinci adım olarak serbest T3 ve ters T3 değerlerinize baktırarak dönüşümü kontrol ettirebilirsiniz.

Kaynak:@drshannyndc Dr Shannyn Pearce
Özet çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder