31 Ekim 2018 Çarşamba


KEREVİZ SAPI SUYU


Mucizevi  sebzelerden biri olan Kerevizden bahsedeceğimi söylemiştim önceki paylaşımlarımda:

''👉Taze kereviz sapı suyu birinin içebileceği en güçlü ve iyileştirici sebze suyudur. Sadece her sabah aç karınla 16 ozluk (473.18 ml) taze kerviz suyu sağlığınızda ve sindiriminizde bir hafta gibi kısa bir sürede dönüşüm gerçekleştirecektir.

👉Kereviz, barsaklardaki hidroklorik asidi güçlendirir ve karaciğerin yiyecekleri parçalaması için safra üretimine yardımcı olur. Kerevizin tiroidi, EBV (Epstain Bar Virus) toksinlerinden arındırma yeteneği vardır. Aynı zamanda T3 tiroid hormonu üretimine destek olur.
Kereviz en güçlü antienflamatuar yiyeceklerden biridir çünkü vücutta bulunan üremeyen bakteri,maya,küf,mantar ve virüsleri aç bırakır; sindirim sistemi ve böbrekler yoluyla toksinleri dışarı atar.

👉Kereviz tüketmek barsakları alkalize etmenin en güçlü yoludur. Çünkü kereviz biyoaktif sodyum açısından zengindir.

👉Kereviz suyunun sahip olduğu çok bariz antienflamatuar içeriği vardır, bu da onu fibromiyalji , kronik yorgunluk sendromu, migren, vertigo, IBS, romotoid artrid, sedef, egzema, akne, lupus, Guilain- Barre, sarkoidosis, Raynaud’s  Meneire’s, vertigo, GERD, bursit, huzursuz bacak sendromu ve gut gibi otoimmün hastalıklardan muzdarip insanlar için son derece faydalı hale getiriyor.''

📌İlginç paylaşımlarıyla dikkatimi çeken @medicalmedium’un kereviz sapı suyu içme  seferberliği  sonucunda, uzun zaman önce 15 gün boyunca aç karınla içtiğim kerviz sapı suyununun bendeki en somut sonucunu da paylaşmadan geçemeyeceğim: Romotoid artrid, başlangıç aşamasındayken yok oldu!!

📌medicalmedium'un Thyroid Healing kitabındaki yönlendirmesiyle  bağın büyüklüğüne göre bir- bir buçuk bağ kereviz sapından bir büyük su bardağı çıkacak şekilde katı meyve sıkacağında sıkarak içmiştim.


Kaynak: @medicalmedium,
‘Thyroid Healing’ by Anthony William page:134
Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder