13 Ekim 2018 Cumartesi


AROMALI KURU ÜZÜMLÜ ELMA LAPASI


''Gönülden sevmeler gerek bizlere; temiz ve hesapsız.''
Rumi
Hayat kısa… Kalpten sevelim ve yüzümüzü güldüren hiçbir şeye sırtımızı dönmeyelim. Çünkü Can Yücelin dediği gibi, öğrendik ki: her yarayı saran zaman değil sevgidir.
Muhabbetle kalın efendim…💕
💁Bugün sizleri @medicalmedium’dan aroması harika bir KURU ÜZÜMLÜ ELMA LAPASI ile tanıştırmak istiyorum.Elmanın eşlikçileriyse faydaları yönüyle herbiri tek tek konu olabilecek nefis baharatlar.
👉Elmayı asla küçümsemeyin diyor Anthony William 'Liver Rescue' adlı kitabında. Elma TİROİD için antienflamatuardır çünkü tiroid problemlerine sebep olan patojenleri (hastalık yapan madde veya mikroorganizmalar)aç bırakır.Elmadaki pektinler sindirim sistemine girdiğinde,patojenleri bağlayan fitokimyasalları salar, böylece virüs hücrelerini kaplayarak beslenip çoğalmalarını engeller.

İçindekiler:
  • 3 adet dilimlenmiş elma
  • 1/4 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tutam vanilya
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 2 adet hurma (çekirdeği çıkarılmış)
  • 1 tatlı kaşığı bal (opsiyonel)
  • 1/2 limon suyu
  • 1/2 su bardağı çekirdeksiz üzüm
  • 1/4 su bardağı ceviz (opsiyonel)
  • 1/4 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Yapılışı:
  • Elma, tarçın, vanilya,muskat, hurma, bal ve limon suyunu robotta çekin.
  • Kaselere aldıktan sonra üzerine biraz daha tarçın, ceviz, kuru üzüm ve hindistan cevizi serperek servis yapın.

Afiyet olsun…
Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder