3 Temmuz 2018 Salı



FIRINDA MANTARLI YEŞİL FASÜLYE

Her yaz bol bol pişirdiğim yeşil fasülyeyi  bir de böyle denedim. Sonuç mu? Mü-kem-mel👌 Tek başına benim için doyurucu, sağlıklı ve  güzel bir öğün oldu😋  Tabii et yemeklerinin yanına da harika olur. Benden söylemesi.

Bu arada iyi bir protein kaynağı olmasının yanı sıra💪 antioksidan etkisi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, içerdiği B vitaminleri grubu, C vitamini, demir ve selenyum gibi minerallerle tiroid sağlığını destekleyen gıdalar arasında önemli bir yeri olan 🍄mantarı beslenme programınıza sık sık katmayı unutmayın.

Sevgiyle kalın efendim…💕

Son derece keyifli ve yapılışı da oldukça pratik bu güzel sebze yemeğinin tarifini de hemen yazıveriyorum:

İçindekiler:
  • 2 su bardağı ayıklanmış yeşil fasülye
  • 2 su bardağı doğranmış mantar ( istediğiniz türü)
  • 1/4 su bardağı zeytin yağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber


Yapılışı:
  • Tüm malzemeyi karıştırıp pişirme kağıdı serilmiş bir fırın kabına aktarın.
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dak pişirin.
  • Sıcak servis yapın.
  • Afiyet olsun…

Kaynak: Katemovingforward.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder