30 Haziran 2018 Cumartesi





















Dr Ax’ın geçirgen bağırsak tedavi protokolü yazı dizisi -4-

3-Bağırsağınızı belli gıda takviyeleriyle onarın.       

En yararlı 5 geçirgen bağırsak takviyelerinin probiyotikler, sindirim enzimleri, L-glutamin, meyan kökü ve quarcetin olduğuna inamıyorum.

Probiyotikler:
Alınacak en önemli takviyedir çünkü iyi bakterilerin yenilenmesine ve kötü bakterilerin atılmasına yardımcı olur. Ben probiyotiklerin hem  gıdalardan hem de takviye olarak alınmasını öneriyorum. Her zaman insanların geçirgen bağırsak tedavisinde rahatsız edici etkenleri çıkararak, bu protokolün sadece bir kısmını uyguladıklarını görüyorum. Ama sık sık atladıkları kısım bağırsağa iyi bakterileri vererek, bunların kötü bakterileri uzaklaştırmasıdır.

Sindirim Enzimleri:                                                 
( Her öğünün başında 1-2 kapsül )
Bunlar kısmen sindirilmiş gıda parçacıklarının ve proteinlerin bağırsak duvarınıza zarar verme ihtimalni azaltarak, yiyeceklerin tamamen hazmedilmesini temin ederler.

L-Glutamin:
( 5 gram günde 2 kere )
 -Geçirgen bağırsağı  iyileştirmeye yönelik tüm programlarda kritik nokta.
Glutamin tozu, bağırsak astarının gelişimi ve onarımı için elzem, ve anti-inflamatuar olan bir aminoasit takviyesidir. L- Glutaminin faydaları koruyucu rol içermesindedir: Hücre duvarlarını örterek ve tahriş edici unsurları uzaklaştırıcı rol alarak.

Meyan Kökü:
( DGL, 500mg yemekle birlikte günde 3 kere alın)
Kortizon seviyesinin dengelenmesine yardımcı olan ve mide asidi üretimini geliştiren adaptojen bir bitki. DGL meyan kökü, midenin ve onikiparmak bağırsağının mukozal astarını korumak için vücudun doğal işlevini destekler. Bu bitki özellikle kişinin geçirgen bağırsağı duygusal stres kaynaklıysa faydalıdır.

Quercetin:
(500 mg, günde 3 kere yemeklerle alın)
Tight junction(sıkı bağlantı bölgesi) proteinlerinin üretimini desteklediği için bağırsağın yalıtımını yaparak, bağırsak bariyer fonksiyonunu geliştirdiği görülmüştür. Quercetin mast hücrelerini dengede tutar ve gıda intoleransında sık görülen histamin çıkışını azaltır.
Çevirmen notu: Gıda takviyelerini asla doktorunuza danışmadan kullanmayınız!
The Leaky Gut Diet And Treatment Plan, İncluding Top Gut Foods
By Dr Axe
Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder