29 Temmuz 2018 Pazar


BERRY CHEESECAKE BAR



Ama bu çoook çoook çok güzel oldu…😋😋😋😍Sağlıklı yağlarla dolu, paleo ve vegan haarika bir peynirsiz cheesecake.

Yapımı da oldukça pratik bu güzellik umarım gününüze keyif katsın…🙏

Sevgiyle kalın efendim..💕

İçindekiler:

Tabanı için:
  • 1/4 su bardağı öğütülmüş Antep fıstığı
  • 6 adet yumuşak bir cins hurma
  • 1/4 su bardağı Hindistan cevizi (paketlerde rendelenmiş olan)
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 tutam tuz (fıstık tuzluysa katmayın)

Dolgusu için:
  • 2 su bardağı çiğ kaju (Bir gece ya da en az iki saat önceden ıslatılıp süzülmüş)
  • 1/3 su bardağı akçaağaç şurubu (veya vegan değilseniz bal)
  • 1/2 su bardağı Hindistan cevizi sütü (teneke kutularda olanlardan – oda sıcaklığında)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2+1/2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Üzerine:
  • 1 su bardağı berry gurubu meyve reçelleri (şekersiz)

*Ben geçenlerde tarifini verdiğim chialı böğürtlen reçelini kullandım.

Yapılışı:
  • Tabanı için,tüm malzemeleri güçlü bir blendırda iyice karıştırın
  • İçine pişirme kağıdı serilmiş küçük bir kaba (16 x 16cm) karışımı, elinizle ya da spatulayla bastırarak düzgün bir şekilde yerleştirin
  • Dolgusu için tüm malzemeyi güçlü bir blendırda pürüssüz hale gelene kadar çekin
  • Tabanın üzerine düzgünce yaydıktan sonra buzlukta yarım saat bekletin
  • Buzluktan çıkarıp üzerine reçeli de yaydıktan sonra tekrar buzluğa atıp 3- 4 saat bekletin
  • Servisten önce dışarıda 10 – 15 dakika bekletmeyi unutmayın

Afiyet olsun…

Küçük değişikliklerle beraber kaynak: themovementmenu.com
Çeviri: Peyruze Ensari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder